Nusikalstamas veikas padarę asmenys A. L. ir V. B. buvo nustatyti 2008 m. balandžio 22-23 d., kuomet po vagystės Trakų rajono valstybiniame miške, „Trakų miškų urėdijos“ darbuotojai kartu su Trakų policijos pareigūnais sekdami karštais pėdsakais, Alytuje aptiko miškovežį „Volvo FH16“, o Alytaus rajone esančioje lentpjūvėje surado pagrobtą medieną. Taip pat surasta anksčiau pagrobta mediena iš Trakų rajono ir Jurbarko rajono valstybinių miškų.

Taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingų parodymų, kuriais pareigūnų apklausiami asmenys klaidino tyrėjus, netikrų dokumentų pagaminimo ir jų įtraukimo į buhalterinę apskaitą, taip pat dėl aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo. Lentpjūvės direktorius V. P. įtariamas davęs melagingus parodymus bei pagaminęs netikrus dokumentus, kuriuos įtraukė į įmonės buhalterinę apskaitą, šios įmonės buhalterė O. V. įtariama davusi melagingus parodymus ikiteisminio tyrimo pareigūnui.

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai atlikę tyrimą nustatė, kad A. L. vadovaujamoje įmonėje buvo aplaidžiai tvarkoma buhalterinė apskaita. Dėl tokios nusikalstamos direktoriaus veiklos negalima iš dalies nustatyti bendrovės turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros už 2007 metus, bei visiškai negalima nustatyti bendrovės turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros už 2008 metus.

Vagystėms naudotas bendrovės miškovežis „Volvo FH16“ kaip nusikaltimo įrankis saugomas policijoje iki teismo sprendimo.