Trečiadienį mergaitės buvo ieškoma su šunimis. Ketvirtadienį iškviesti kiti kinologai su savo augintiniais. Buvo apieškomi miškai ir tvenkiniai.

Ketvirtadienį 11.26 val. Telšių apskrities policija pranešė, kad ieškota septynmetė rasta nuskendusi tvenkinyje apie 500 metrų nuo namų.

Telšių policijos pareigūnai ketvirtadienio pavakarę pranešė, kad ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo perkvalifikuotas į ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Smulkiau apie bylos tyrimą pareigūnai daugiau informacijos neteikia. Tepraneša, kad įtariamųjų nesulaikyta. Ketvirtadienį daugiavaikės šeimos namuose, kur augo ir Skaistė, atlikta krata. Bylos tyrimą perėmė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Policija neatskleidžia, kodėl du mergaitės broliai nuvežti į komisariatą. Vyresnysis, aštuoniolikmetis, tik sužinojęs, kad sesuo rasta negyva, kartu su mama pateko į ligoninę. Teigiama, kad jį uštiko šokas, pranešė „Lietuvos ryto TV“.

Artimiausi šeimos draugai sako, kad mergaitė niekuomet prie šio vandens telkinio neidavo. Giminaitė, pas kurią iš pradžių manyta kad išėjo mažametė, gyvena priešingoje pusėje negu tvenkinys. Kodėl tėvai apie dingusią mergaitę pranešė tik po pusantros paros, niekas nežino. Apie dingusią mergaitę žinojo tik artimieji ir keli kaimynai.

Šeima, kurioje augo mergaitė, buvo įtraukta į socialinės rizikos sąrašą, prižiūrima socialinių darbuotojų. Teigiama, kad motina vaikais rūpinosi, o tėvas mėgo išgerti ir smurtauti. Šeimoje augo net 7 vaikai.

„Negaliu nieko blogo pasakyti apie mamą. Šiuo metu ji dirbo ir nelaimės atveju sako buvusi darbe ir sužinojo darbe būdama. O kad mama yra neprižiūrinti savo vaikų, tai tikrai negaliu to pasakyti. O tėtis ir išgeria, ir smurtauja prieš mamą. Prieš vaikus – ne, prieš mamą – taip“, – sakė seniūnijos atstovė.

Telšių policijos komisariatas nesako, ar ant mergaitės kūno rasta smurto žymių, ar yra įtariamųjų.

„Bus tiriamos visos versijos ir neatmetama galimybė, kad tai gali būti ir smurtinė mirtis, bet visa tai bus sudėliota po eksperto išvados“, – sakė Telšių policijos komisariato atstovė Vitalija Kazlauskienė.