Nužudymu kaltinami Vytautas Daujotas ir Vaidas Daugėla pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme visiškai pripažino savo kaltę ir tikino, jog nužudyti žmogaus nenorėjo ir to neplanavo.

Nusikaltimas įvykdytas šių metų birželio 28-osios vėlų vakarą. „Savo mikrorajone aš, Vaidas ir toks Arūnas gėrėme alų. Po kurio laiko prie mūsų priėjo Antanas, aš jį tik kelis kartus esu matęs. Dar nusipirkome alaus ir nuėjome į Arūno butą. Po kurio laiko kilo kivirčas. Vaidas kelis kartus Antanui sudavė į galvą, nes tas neatiduoda 30 eurų skolos. Gal iš mandrumo, gal todėl, kad buvau apgirtęs, vieną smūgį plaštaką į veidą Antanui sudaviau ir aš, o vieną kartą kumščiu trenkiau į pilvą. Jis liko gulėti lovoje, o mes toliau gėrėme“, – teisme liudijo 32 metų V. Daujotas.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, jog nužudytajam A. Balvočiui į galvą buvo suduota keliolika smūgių, dar keli – į kitas kūno vietas. Nuo smūgių nukentėjusiajam į smegenis išsiliejo kraujas, jis netrukus mirė.

„Kai supratome, kad Antanas negyvas, nes jis nebekvėpavo, nebeužčiuopiau jo pulso, labai išsigandome. Aišku, kad stresas, juk pirmą kartą žmogų užmušėme. Suvyniojome jį į paklodes, kad būtų patogiau išnešti iš buto. Liftu nuleidome į apačią. Prie įėjimo į laiptinę yra tokia niša, ten kūną palikome, o paklodes išmetėme laukuose. Tą naktį pernakvojome krūmuose, o iš ryto aš išėjau namo – į butą, kurį nuomojomės kartu su tėvais. Net į darbą nebėjau, koks stresas buvo“, – apie save lyg apie nukentėjusįjį, o ne apie kaltinamąjį pasakojo V. Daujotas. Jis ir V. Daugėla netrukus buvo sulaikyti.

Pirmadienį teisme V. Daugėla davė beveik identiškus parodymus. Jis tik patikino, jog nematė, kaip V. Daujotas mušė A. Balvočių. Be to, skyrėsi ir versija dėl tariamos skolos.

„Apie kokią skolą jūs čia visi kalbate? Tai buvo ne skola, Antanas buvo mane apvogęs. Kelis kartus esame kartu baliavoję, jam duodavau pinigų, kad nueitų dar parnešti alaus, o jis dingdavo su tais pinigais. Todėl tą vakarą, kai susitikome Antaną, ir pasiūlau jam kartu su mumis eiti į draugo butą. Neketinau jo mušti, tik norėjau pasikalbėti, kad taip negalima elgtis – žmogų vaišini, o jis tave apvagia. Taip, kaip tėvai auklėja vaikus, duodami per užpakalį, paauklėjau ir aš Antaną, suduodamas plaštaka per veidą, per viršugalvį“, – 31 metų V. Daugėla neslėpė, jog mušė A. Balvočių.

Paklaustas prokuroro, jis atskleidė, kad paauglystėje sportavo – lankė bokso treniruotes, dalyvavo įvairiuose Lietuvos turnyruose.

Vyrai apgailestavo, jog nužudė žmogų, nes to padaryti nei planavo, nei norėjo. Esą abu gyveno normaliai, ne asocialiai, nors išgerdavo dažnai.

Paklaustas, kodėl taip pasielgė, kodėl mušė A. Balvočių, V. Daugėla ėmė dėstyti savo filosofinius pamąstymus: „Manau, kad kiekvienas čia esantis salėje būtų taip pasielgęs. Tikrai buvau supykęs ant Antano. Juk jis ne šiaip mane apvogė, tai buvo atvira vagystė. Kvietiesi jį į kompaniją, vaišini, duodi pinigų, kad dar parneštų alaus, o jis dingsta su visais eurais“.

Profesinį vidurinį išsilavinimą turintis V. Daujotas porą metų iki žmogžudystės dirbo autošaltkalviu, su tėvais gyveno nuomojamame bute. Jis turi ir mažametį vaiką, kuris gyvena su mama.

9 klases baigęs V. Daugėla penkerius metus gyveno Anglijoje, į Lietuvą grįžo šių metų pradžioje.

nužudymą V. Daujotui ir V Daugėlai gresia netekti laisvės nuo 7 iki 15 metų.