Penktadienį buvusiam bušido pasaulio čempionui R. Morkevičiui pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo (pagal 284 BK straipsnį), jaunos merginos užpuolimo ir sveikatos sutrikdymo (138 str.) bei dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams (286 str.).

Pasak bylą tiriančios prokurorės Kristinos Mockienės, kitą savaitę nukentėjusios pusės bus supažindintos su bylos medžiaga, kuri bus atiduota teismui.

Išpuolis įvyko Kauno centre kovo 22 d. apie 22.30 val. Tuomet keli vaikinai išėjo iš baro, su jais ir R. Morkevičius. Vyras neslėpė, kad buvo išgėręs.

Liudytojų teigimu, jis griebė nepažįstamą merginą už sėdmenų, o kai ji atsisuko - spyrė į galvą ir vienu smūgiu nokautavo. (Kai jo „žygdarbis“ tapo viešai žinomas, vyras ėmė aiškinti, neva jis norėjo pademonstruoti savo sugebėjimus ir perkelti koją merginai per galvą.)

Palikęs nukritusią merginą R. Morkevičius puolė bėgti.

Jį nusivijo sužalotos merginos vaikinas ir dar vienas žmogus. Netrukus R. Morkevičių sučiupo policijos patruliai, sulaikomas pareigūnų jis priešinosi.

Praėjus kelioms dienoms po incidento kovotojas viešai atsiprašė nukentėjusios merginos ir jos artimųjų. Tačiau merginos artimieji nebuvo linkę patikėti R. Morkevičiaus nuoširdumu ir tuomet palygino atsiprašymą su viešųjų ryšių akcija.

Pasak prokurorės K. Mockienės, penktadienį R. Morkevičius Kauno apylinkės prokuratūroje, pasirašydamas dokumentus, atgailavo dėl savo poelgio ir teigė, kad ruošiasi tiesiogiai atsiprašyti nuskriaustos merginos.