R. Girgždienei skirta subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 6 metams. Kadangi kaltinamoji savo kaltę visiškai pripažino ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, bausmė jai sumažinta vienu trečdaliu.

Teimas praneša, kad R. Girgždienei skirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 4 metams, bausmės vykdymą atidedant 3 metams.

Bylos duomenimis, 2011–2014 m. R. Girgždienė, dirbdama kooperatyvo „Gerkonių elevatorius“ buhaltere, suklastojo 155 elektroninių mokėjimo nurodymus ir juos panaudojo, t. y. pervedė kooperatyvui priklausančius beveik 142 tūkst. Eur į savo pačios individualios įmonės sąskaitą ir į savo asmeninę sąskaitą.

Be to, tuo pačiu laikotarpiu R. Girgždienė iššvaistė kooperatyvo lėšas: suklastojusi 16 elektroninio mokėjimo nurodymų, jų pagrindu pervedė daugiau kaip 22 tūkst. Eur į kito fizinio asmens privačią sąskaitą.

R. Girgždienė pripažinta kalta ir dėl apgaulingo kooperatyvo „Gerkonių elevatorius“ buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Teismas, skirdamas bausmę kaltinamajai, atsižvelgė į tai, kad R. Girgždienė padarė tyčines savanaudiškas nusikalstamas veikas nuosavybei, valdymo tvarkai ir finansų sistemai. Jos padaryta turtinė žala žymiai viršija didelės vertės, numatytos Baudžiamajame kodekse, sumą.

Tačiau įvertinęs tai, kad R. Girgždienė anksčiau neteista, administracine tvarka nebausta, dirba trijose darbovietėse, dėl sveikatos sutrikimų yra iš dalies darbinga, dėl įvykdytų nusikalstamų veikų visiškai prisipažino, teismas manė, kad kaltinamajai turi būti suteikta dar viena galimybė įvertinti savo veiksmus, imtis tam tikrų priemonių ir dėti maksimalias pastangas atlyginti žalą.

Dėl to teismas atidėjo R. Girgždienei skirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą trejiems metams, tačiau įpareigojo kaltinamąją per dvejus su puse metų atlyginti kooperatyvui „Gerkonių elevatorius“ padarytą turtinę žalą. Moteris taip pat įpareigota bausmės atidėjimo vykdymo laikotarpiu tęsti darbą.

Iki žala bus atlyginta, kaltinamajai uždrausta perleisti jai priklausančio pusės buto nuosavybės teises kitiems asmenims.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.