Į teisėsaugos tinklą įkliuvęs 44-erių rokiškėnas, vienintelis iš įtariamųjų, po trumpo suėmimo išleistas į laisvę, sako, jog įvyko klaida ir tikisi, kad įtarimai jam bus panaikinti.

Laukia įtarimų panaikinimo

Viešai paskelbus įtariamųjų pavardes, G. Rimkų gerai pažįstantys rokiškėnai stebėjosi ir netikėjo, kad nuoširdus ir rūpestingas verslininkas galėtų dalyvauti nešvariuose reikaluose.

Ši istorija stipriai sukrėtė ir iki šiol ramybės neduoda G. Rimkaus šeimai bei artimiesiems: nors rokiškėnas po trumpo sulaikymo paleistas į laisvę, įtarimų šešėlis virš jo galvos tebekybo.

„Kol kas tebesu įtariamasis, man skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti į užsienį. Tyrėjams pateikiau visus dokumentus, kurie įrodys mano nekaltumą“, - šią savaitę „Gimtajam...“ sakė G. Rimkus, įtariamas veikęs organizuotoje reketininkų grupuotėje.

Dėl šios istorijos skaudžiai išgyvenantis rokiškėnas teigė kol kas negalįs komentuoti detalių, nes baiminasi pakenkti tyrimui. Jis neigia veikęs bendrai su įtariamaisiais, dabar sėdinčiais už grotų, ir viliasi, kad ši sulaikymo istorija greitai liks tik nemalonus prisiminimas.

G. Rimkų ir jo artimuosius skaudina oficialiuose policijos pranešimuose platinama žinia, kad visi penki įtariamieji – policijai gerai žinomi. Rokiškėnas sako su kriminaliniu pasauliu niekada reikalų neturėjęs ir policijos „juoduosiuose sąrašuose“ jo pavardės nėra.

DELFI primena, kad rugsėjo 5 d., po ilgalaikio tyrimo, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai, į pagalbą pasitelkę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojus, penkiuose Lietuvos miestuose atlikto 13 kratų ir į areštinę patalpino 5 įtariamuosius, siejamus ir su Biržų miesto nusikaltėliais.

Policijos departamentas po sulaikymo pranešė, kad į areštinę pateko įtariamieji Virginijus Jonaitis (gim. 1966 m., anksčiau teistas, tačiau teistumas išnykęs, teisiamas už sukčiavimus, 3 kartus buvo taikytos Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo normos), Gerhardas Jonaitis (gimęs 1985 m., neteistas), Kęstutis Koplunas (gimęs 1968 m., anksčiau teistas, tačiau teistumas išnykęs, 1 kartą buvo taikytos Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo norma), Valdas Žukauskas, gimęs 1981 m., anksčiau teistas, tačiau teistumas išnykęs, 2 kartus buvo taikytos Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymo normos) ir G. Rimkus (gimęs 1969 m., neteistas).

Į Panevėžio teismą buvo atvesti keturi įtariamieji, rugsėjo 6 d. teismas K. Koplunui skyrė kardomąją priemonę – sulaikymą 2 mėn., V. Žukauskui – 1 mėn., V. Jonaičiui ir G. Jonaičiui – 10 parų. Praėjus trumpiausiam suėmimo laikotarpiui – 10 parų, teismas V. Jonaitį ir G. Jonaitį leido suimti 2 mėnesiams.