Galutinę ir neskundžiamą nutartį, kuria buvo buvo paliktas Panevėžio apygardos teismo nuosprendis, paskelbęs kasacinės instancijos teismas nurodė, kad V. Salmanui paskirta bausmė nėra per griežta, byloje teisingai buvo pritaikytas baudžiamasis įstatymas ir nėra teisinio pagrindo ją švelninti.

Teismas nutarė, kad V. Salmanas atvirojoje kolonijoje privalės praleisti 4 metus. Šią bausmę jam skyrė Panevėžio apygardos teismas, panaikinęs anksčiau pirmosios instancijos teismo paskelbtą nuosprendį, kuriuo buvusiam pareigūnui bausmės vykdymas buvo atidėtas pustrečių metų.

Pasak teismo, eismo įvykį V. Salmanas padarė sąmoningai ir pačiu šiurkščiausiu būdu, ignoruodamas įstatymus, taisykles ir bet kokius kitų eismo dalyvių interesus, jo sukeltos avarijos padariniai yra neatitaisomi – žuvo žmonės.

Prašydamas palikti laisvėje V. Salmanas nurodė, kad nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, tai nebuvo jo gyvenimo būdo pasekmė, o atsitiktinis gyvenimo įvykis, pasibaigęs tragiškai.

„Įvykus eismo įvykiui, likau įvykio vietoje, atvykus policijos pareigūnams, prisipažinau vairavęs neblaivus ir sukėlęs eismo įvykį, padėjau išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes, – prašydamas palikti laisvėje sakė V. Salmanas. – Po nusikalstamos veikos padarymo atsiprašiau nukentėjusiųjų, pagal galimybes suteikiau jiems pagalbą, naujų nusikaltimų ir teisės pažeidimų nepadariau. Dėl nusikaltimo padarymo buvau atleistas iš darbo, tačiau pasistengiau vėl įsidarbinti ir dirbu, dabartinio darbdavio apibūdinamas teigiamai. Toks mano elgesys rodo adekvačią reakciją į padarytą nusikaltimą, kad ateityje laikysiuosi įstatymo reikalavimų, nebenusikalsiu ir bausmės tikslai gali būti pasiekti be realaus laisvės atėmimo bausmės atlikimo.“

Panevėžietis buvo nuteistas dėl eismo įvykio Panevėžyje, Nemuno gatvėje – dar 2014 m. rugsėjo 9 d. vakarą tuometis Panevėžio miesto policijos komisariato vyresnysis tyrėjas vairavo automobilį „Renault Espace“ būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,71 prom. alkoholio.

Pareigūno vairuojamas automobilis nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė tris pėsčiuosius – iš karto nuo sužalojimų mirė 86 metų moteris, jos 84 metų sutuoktinis netrukus mirė ligoninėje. Kartu su jais ėjęs žuvusiosios brolis, 78 metų vyras buvo sunkiai sužalotas, jam paskirta nuolatinė globa.

Daugiau nei 21 metus vidaus reikalų sistemoje išdirbęs V. Salmanas po avarijos buvo atleistas iš pareigų kaip pažeminęs pareigūno vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)