Tai nustatė sostinės policijos ir prokuratūros pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą dėl tyčinio nužudymo – tyrėjai neabejoja, kad savo motiną nužudė 27 metų Simona Vaitulevičiūtė. Ji yra buvusi E. Dragūno draugė – santykius su vienu populiariausiu Lietuvos atlikėju ji aiškinosi net teisme.

Tačiau už nužudymą S. Vaitulevičiūtei neteks atsakyti – ikiteisminio tyrimo metu teismo medicinos ekspertai nustatė, kad mergina yra nepakaltinama ir, įtariama, žudydama nesuprato, ką daro.

„Sunku dabar suvokti, ką ji tuo metu galvojo, bet tada toks poelgis jai pasirodė esąs teisingas“, – DELFI sakė ikiteisminį tyrimą kontroliavęs prokuroras.

Šiuo metu S. Vaitulevičiūtė laikoma gydymo įstaigoje. Jeigu jos bylą nagrinėsiantis Vilniaus apygardos teismas nuspręs jai ir toliau taikyti priverstines medicinos priemones, ligoninėje mergina bus laikoma tol, kol pasveiks. Kai medikai nuspręs, kad jų pacientė jau pasveiko ir nekelia pavojaus nei sau, nei aplinkiniams, bus išleista į laisvę.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad S. Vaitulevičiūtės motina buvo nužudyta kovo 31-ąją. Sostinės Kalvarijų g. esančiame bute gyvenusi mergina pareigūnams paskambino apie 8.30 val. ir pranešė, kad rado 47 metų savo motinos kūną.

Pareigūnams S. Vaitulevičiūtė teigė, kad jos motina girtavo, o kai vėliau ji rado lavoną, šis jau buvo atšalęs. Tačiau kūną apžiūrėję pareigūnai net neabejojo – moteris buvo pasmaugta, ant jos kaklo matėsi smaugimo žymės.

S. Vaitulevičiūtės elgesys kriminalistams iš karto sukėlė įtarimų – nedelsiant mergina buvo uždaryta į areštinę, o netrukus perduota medikams.

Teismui perduotoje baudžiamojoje byloje prokurorai nukentėjusiuoju yra pripažinę nužudytosios sūnų.

Apie savo motiną S. Vaitulevičiūtė yra pasakojusi ir viešame teismo posėdyje, kai buvo nagrinėjama baudžiamoji byla dėl jaunų merginų įtraukimo į prostituciją bei pelnymosi iš jos. Šioje byloje mergina buvo tik liudytoja – ji pareigūnams atskleidė, kaip ilgą laiką užsienyje dirbo prostitute, o pelnu dalijosi su sąvadautojais iš Lietuvos.

„Esu išskirtinė mergina“, – tada sakė S. Vaitulevičiūtė, pažymėjusi, jog per dieną maždaug penkiems klientams suteikdavo seksualines paslaugas. Ji tikino, kad prostitucija užsiėmė Italijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Šveicarijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Austrijoje, Didžioje Britanijoje, Ibisoje (Ispanija). „Visur buvau”, – patikino ji.

S. Vaitulevičiūtė teisme teigė, kad į prostituciją buvo įtraukta dar būdama septyniolikos, kai susidomėjo striptizu.

„Mano gyvenime viskas yra gerai, mano mama irgi yra kilminga, ji irgi savo jaunystėje važinėjo po pasaulį, aš taip pat norėjau keliauti, mama man sakė, kad irgi seksu užsiiminėjo ir tai yra labai gerai“, – aiškindama apie savo, kaip vyrų linksmintojos praeitį, teigė ji.

Mergina neslėpė, kad yra buvusi dainininko E. Dragūno draugė. „Ir mane kvietė būti dainininke“, – teisme sakė ji. Vieno populiariausio atlikėjo pavardę mergina teisme pakartojo kelis kartus – mergina neslepia, kad ji visam gyvenimui liks E. Dragūno atmintyje, tai puikiai žino ir pats atlikėjas.

„O kas čia tokio – draugavau su E. Dragūnu“, – S. Vaitulevičiūtė pabrėžė, kad kitos merginos dėl to jai labai pavydėjo.

Buvusi prostitutė taip pat prisipažino, kad vartodavo narkotikus.