Tačiau netrukus Kelių policijos patruliai bėglį aptiko vienoje iš netoliese esančių gatvių. K. Baleišis sėdėjo stovinčiame automobilyje. Pareigūnas buvo ne tarnybos metu, naudojosi nuosavu automobiliu.

Jis atsisakė tikrintis blaivumą, todėl dokumentuose rašoma, kad K. Baleišis vairavo girtas. Nuvežus jį į Kelių policiją, po kiek laiko ten atvyko pareigūno žmona, kuri pareiškė, jog automobilį avarijos metu vairavusi ji. Pasak policininkų, aukštas pareigas FNTT užimantis vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas visus juos „atleido“ iš darbo.

22 metų motociklininkas R. B. dėl kojos sumušimo ir nubrozdinimo paguldytas į ligoninę.

Pareigūno automobilis nuvežtas į sulaikytų automobilių aikštelę Giraitės gatvėje.

Antradienį FNTT išplatino pranešimą, kuriame rašoma: "Direktoriaus Vitalijaus Gailiaus pavedimu pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Tarnybos Neteisėto paramos panaudojimo tyrimo skyriaus viršininko K. Balaišio rugpjūčio 30 dieną, kaip įtariama, įvykdyto eismo įvykio. Gavus duomenų iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, bus sprendžiamas klausimas dėl K. Balaišio atsakomybės. Jei pasitvirtins įtarimai, Vidaus tarnybos statutas už pareigūno vardo diskreditavimą nustato griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš vidaus tarnybos".