Penktadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šilgalių pasienio užkardos pareigūnai gavo pranešimą, kad Žiūkų kaime, Šakių rajone, žemės ūkio darbus dirbdamas ūkininkas rado sprogmenį. Informacija buvo skubiai perduota Bendrajam pagalbos centrui ir policijai. Pasieniečiai iškart ėmėsi saugoti šią vietą ir aplinkinę teritoriją. Vėliau juos pakeitė policijos pareigūnai.

Kaip įprasta tokiais atvejais, pavojingoje vietovėje buvo įvestas planas „Skydas“.

Į įvykio vietą atvykę Lietuvos kariuomenės (LK) Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, jog tai – Antrojo pasaulinio karo 152 mm artilerijos sviedinys. Rastą sprogmenį išminuotojai sunaikinti išvežė į Kazlų Rūdos poligoną.

Panašios informacijos sekmadienį sulaukė ir VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Bardinų pasienio užkardos pareigūnai. Jiems buvo pranešta, kad moteris, grybaudama Šereitlaukio miške (Pagėgių sav.), rado sprogmenį. Šįkart pasieniečiai taip pat ėmėsi saugoti pavojingo radinio teritoriją. Įvykio vieton atvykę LK Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, rastasis sprogmuo –Antrojo pasaulinio karo 82 mm minosvaidžio mina. Ji kėlė pavojų, jos negalima buvo judinti, todėl ir buvo neutralizuota radimo vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją