„Žiniasklaidoje pasirodo daug informacijos, daug spėliojimų, daug kritikos. Taip pat viešoje erdvėje galima rasti raginimų susidoroti su vienu ar kitu asmeniu. Svarbiausia, kad už tokių pareiškimų slepiasi organizuotumas, kurstymo motyvai, skatinimas susidoroti su konkrečiais pareigūnais. Spalio 14-ąją vienas prokuroras kreipėsi į policiją dėl komentarų viešoje erdvėje. Todėl mes atidžiai sekame komentarus ir reaguosime. Tai nereiškia, kad negalima kritikuoti ir reikalauti geresnio teisėsaugos darbo, tačiau grasinimai neliks nepastebėti“, - sakė K. Betingis.

Pasak K. Betingio, pareigūnams nelieka kitos išeities – bus aktyviai tikrinami ir interneto skaitytojų komentarai.

„Mes negalime nereaguoti, kai viešoje erdvėje prisitvenkė tiek grasinimų. Mes privalome atitinkamą informaciją tikrinti. Negalima kurstyti žmonių turint savo tikslų. Mes siekiame išsiaiškinti, ar komentarų autoriai nesusiję su Drąsiaus Kedžio aplinka“, - sakė KAP vadovas.

Pasak K. Betingio, dviejų nužudymų, kuriais įtariamas D. Kedys, tyrimas po truputį juda į priekį, tačiau ne taip sparčiai, kaip norėtųsi.

„Per šį laikotarpį mums nepavyko rasti D. Kedžio, tačiau pasipildė tyrimo išvados, kurios padeda dėlioti nusikaltimo mozaiką. Mums po truputį aiškėja, kaip viskas vyko ir kas tai padarė. Pabrėžiu, aiškėja, kas tai padarė“, - sakė K. Betingis.

Taip pat prokuroras neatmetė, kad bus svarstoma už vertingą informaciją apie D. Kedį siūlyti premiją.

„Svarstysime šią galimybę. Iškart po susitikimo imsiuos šio klausimo“, - tikino K. Betingis.