Pareigūnai dar aiškinasi, kaip vyko visa ši drama ir kokie buvo M.McLendono motyvai, tačiau manoma, kad žudynės prasidėjo Kinstono miestelyje, kur M.McLendonas padegė savo motinos namus. Motina žuvo.

Tada M.McLendonas nuvažiavo į netoliese esantį Samsono miestelį, kur nušovė savo senelius, tetą ir dėdę, sėdėjusius savo namo prieangyje, sakė Samsono meras Clay Kingas.

Paskui M.McLendonas nužudė vietos šerifo pavaduotojo, kuris gyvena kitoje gatvės pusėje, žmoną ir vienų metų vaiką. Kitas mažas vaikas su šautinėmis žaizdomis paguldytas į ligoninę.

Šerifas Gregas Wardas žurnalistams sakė, kad pavaduotojas po kelių minučių dalyvavo susišaudyme su žudiku, nežinodamas, kad žuvo jo žmona ir vaikas.

Policija nurodo, kad paskui žudikas ėjo per kitus Samsono namus ir nužudė dar mažiausiai vieną žmogų.

"Manoma, kad ginkluotas žudikas išvyko iš tos vietos, keliavo Alabamos 52-uoju keliu, kur šaudė į valstijos policininkų automobilį, į kurį pataikė septynis kartus, nesunkiai sužeisdamas tą policininką stiklo šukėmis", - sakoma Alabamos Visuomenės saugumo departamento pranešime.

Užpuolikas pakeliui vietos parduotuvėje "Samson Pipe and Supply" nušovė dar vieną žmogų, o paskui - kitą žmogų vienoje degalinėje. Žiniasklaida praneša, kad abi šios aukos buvo atsitiktinės.

Policijos automobiliai su įjungtomis sirenomis nusivijo jį iki kompanijos "Reliable Metal Products", esančios į šiaurę nuo Dženyvos miestelio. Joje gaminamos šildymo ir oro kondicionavimo sistemų dalys.

Čia M.McLendonas paleido maždaug 30 šūvių, sakoma pranešime. Dženyvos policijos viršininką kliudė viena kulka, bet rimtų sužeidimų jis išvengė, nes buvo su neperšaunama liemene

"Tas žmogus įėjo į gamyklą. Po kelių minučių iš "Reliable Metal" pasigirdo šūviai ir teisėsaugos pareigūnai rado jį, mirusį nuo, kaip manoma, sau pasidarytų šautinių žaizdų", - nurodoma pranešime.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad M.McLendonas anksčiau yra dirbęs "Reliable Metal", tačiau neaišku, kada jis iš ten išėjo ir ar buvo atleistas.

Miestelyje užpuoliko automobilį taranavo policija. Pareigūnai vyrą vijosi, tačiau jis spėjo nusišauti.

„Jei jis nebūtų buvęs sustabdytas, nebūtų išvengta daugiau aukų. Jis šaudė į visus, kuriuos tik matė“, – sakė meras Wynnas Tonmeltonas.

Vietos gyventojus žudynės pribloškė

Vietos gyventojus ir pareigūnus šios žudynės pribloškė.

"Man tai visiškai neperprantama", - sakė C.Kingas.

Beveik visas Samsono, kuriame gyvena 2 tūkst. gyventojų, centras naktį buvo aptvertas, policija vykdė tyrimą.

Waylandas Tharpas prieš daug metų dirbo su M.McLendonu vietos kepykloje.

"Jis buvo labai ramus, labai santūrus asmuo ... Nebuvo toks, kuris kelia rūpesčių, jis atlikdavo darbus ir turėjo gerą nusistatymą", - pasakojo jis.

Alabamos policijos atstovas Kevinas Cookas žurnalistams sakė, kad žudikas naudojo pusiau automatinį ginklą, bet daugiau detalių nepateikė.

Alabamos tyrimų biuro pareigūnai žurnalistams sakė, kad vykdo tyrimą šešiose vietose, įskaitant tą namą, kuris buvo padegtas.