Masinis baikerių sulaikymas buvo vykdomas antradienį šešiose valstijose. Banditų motociklininkų suėmimas tapo trejų metų specialaus tyrimo „Juodasis lietus“ rezultatu, praneša „Associated Press“. Per šį laiką į gaują buvo infiltruoti specialiųjų tarnybų agentai.

Iš viso operacijoje dalyvavo apie tūkstantį teisėsaugos tarnybų darbuotojų, rašo „The Los Angeles Times“. Šiuo metu suimtas ne mažiau nei 61 įtariamasis iš daugiau nei šimto kaltinamųjų.

Be kitų nusikaltimų, „Mongolai“ kaltinami reketu, pinigų plovimu bei neteisėtu narkotikų ir ginklų laikymu. Baikeriai, kuriuos lengva atskirti gatvėse, kelia siaubą savo oponentams. Jie važinėja motociklais, prie kurių galo tvirtina ponių uodegas, mėgdžiodami savo dievaitį Čingis Chaną ir jo kariuomenę, į kuriuos nori būti panašūs.

Susidorojimui su priešininkais gaujos nariai naudoja pistoletus, peilius, armatūros gabalus, ant pirštų užmaunamus metalinius žiedus ir sunkius, geležimi kaustytus batus.

Kaltinamajame akte, kurį sudaro 177 puslapiai, parašyta, kad „Mongolų“ aukomis tampa ne tik konkurentai iš „Pragaro angelų“, bet ir atsitiktiniai žmonės.