40-metis kaunietis E.M. ir du jo draugai A.J. bei D.J. prisiminę praėjusias šventes dar ilgai spjaudysis.

Su šeimomis atvykę į Palangą jie išsinuomojo butą Ramybės gatvėje. Vidurnaktį kompanija išėjo į gatvę pasigrožėti fejerverkais, o po vidurnakčio grįžę į butą rado jį apšvarintą. Ilgapirščiai pasidarbavo kaip reikiant. Palangos policijos komisariato duomenimis, E.M. neteko pistoleto "Glock 19" su trimis dėtuvėmis ir 40 šovinių, mobiliojo ryšio telefono "Sony Ericsson", 1250 litų, piniginės. Jo žmona pasigedo vairuotojo pažymėjimo ir asmens tapatybės kortelės, kvepalų, banko kortelės. Patirtus nuostolius pora įvertino 5800 litų.

A.J. neteko mobiliojo ryšio telefono "Nokia", kelioninio krepšio, vaizdo kameros "Sony", o jo žmona - vairuotojo pažymėjimo ir 350 litų. Šiai porai ilgapirščiai padarė 3140 litų vertės nuostolių.

D.J. buvo atsargesnis ir piniginės kambaryje nepaliko, tad vagišiai turėjo tenkintis paėmę šiam piliečiui priklausantį nešiojamąjį kompiuterį "Asus", kainuojantį 2400 litų.

Po kelių valandų Vytauto ir Žvejų gatvių sankryžoje, nuo įsismarkavusių piliečių nukentėjo ir pistoleto neteko kitas kaunietis, 31 metų E.S. Pasak Palangos policijos komisariato atstovės Erikos Geštautaitės, vyriškis lipo į automobilį, kai jį užkabino pro šalį ėję du agresyvūs vaikinai. Jie kaunietį ėmė įžeidinėti ir jį apstumdė. E.S. perspėjo užpuolikus, kad rankinėje turi kovinį pistoletą, tačiau tai chuliganų nė kiek neišgąsdino. Per kilusias grumtynes kaunietis parvirto ant grindinio, o užpuolikai jį ėmė spardyti. E.S. pistoleto taip ir neišsitraukė. Jis liko rankinėje, kurią, įtariama, pasišalindami pagrobė užpuolikai.

Beje, pagrobtoje rankinėje buvo ne tik 2 tūkst. litų kainuojantis pistoletas "Glock 26", bet ir trys mobiliojo ryšio telefonai. Šiam kauniečiui padaryta žala siekia 4810 litų.

E.Geštautaitės teigimu, Palangos policijos pareigūnai nustatė įtariamuosius, tačiau plačiau tyrimo eigos nekomentuoja.