Vakarykštėse policijos pateiktose įvykių suvestinėse pranešta apie sekmadienio popietę Kauno miesto centre, „E.Ožeškienės“ stotelėje kilusį incidentą tarp dviejų troleibuso keleivių ir juos tikrinusių saugos tarnybos „Argus“ darbuotojų.

Teisėsaugininkų pateiktose suvestinėse teigiama, esą tikrinant troleibuso keleivių bilietus du jų neturėję asmenys pradėjo konfliktuoti su kontrolieriais. Negana to, vadinamieji zuikiai užpuolė savo pareigas vykdžiusius „Argus“ darbuotojus, o vienam jų netgi trenkė į veidą, sudaužė akinius bei suplėšė drabužius.

Bene kurioziškiausiai skamba šio incidento atomazga: po muštynių sulaikytas 25 metų vyras ir 54 metų jo motina. Tiesa, pareigūnų duomenimis, moteris kontrolieriams į atlapus nekibo, o jėga santykius aiškintis pradėjo tik jos sūnus.

Tuo tarpu į „Kauno dienos“ redakciją skambinusi skaitytoja pranešė apie tą patį incidentą, tačiau išdėstė visiškai priešingą jo scenarijų.

Birute prisistačiusi šešiasdešimtmetė kaunietė pasakojo tuo metu kitoje gatvės pusėje išlipusi iš troleibuso ir išgirdusi triukšmą. Anot jos, iškart matėsi, kad konfliktas vyksta tarp įtūžusių uniformuotų kontrolierių ir jaunuolio.

„Atėjusi arčiau ir pamačiusi tokią smurto sceną iš tiesų pakraupau. Negalėjau patikėti savo akimis, kad mėlynas uniformas dėvintys du vyrai ir jiems talkinančios dvi moterys gali būti tokie žiaurūs. Parvertę vaikiną ant šaligatvio grindinio jie ėmė kumščiais jį talžyti ir spardyti. Laimė, be perstojo muistęsis jaunuolis šiaip ne taip ištrūko iš jų gniaužtų ir pabėgo, - pasakojo muštynių liudytoja. – Dar viena greta stovėjusi moteris šaukė ir rodė į savo kaklą, sakydama, kad kontrolieriai ją troleibuse tiesiog smaugė.“

Pasak praeivės, po kelių minučių sumuštas jaunuolis sugrįžo į tą pačią visuomeninio transporto stotelę. Rodydamas ten dar stoviniavusiems „Argus“ bendrovės kontrolieriams nuo jų smūgių atsiradusias mėlynes ant kūno jis buvo pasiryžęs sumokėti baudą už važiavimą be bilieto, tačiau pareiškė šio konflikto taip paprastai nepamiršiąs.

Pasak policijos pareigūnų, kontrolierių nemalonę savo priešišku elgesiu užsitarnavęs jaunas vyras anksčiau jau buvęs du kartus teistas. Po įvykusio incidento jis buvo sulaikytas ir nugabentas į Centro policijos komisariatą, kur dėl pasipriešinimo viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui pradėtas ikiteisminis tyrimas.