Išbaidė policija

Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Gintaras Kliauga PB sakė, kad į gyventojų pranešimą buvo reaguota operatyviai. Atvykę policijos patruliai iš tiesų parke rado apie šimtą sostinės krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgirio“ atributika pasipuošusių maždaug 14-16 metų paauglių. Anot pareigūno, šiame gausiame būryje dominavo merginos, vaikinų matėsi vos keletas.

Išvydęs pareigūnus, jaunimas pabiro į šalis. Dalis patraukė Sporto gatve.

Patruliai liko stebėti, kaip skirstosi paaugliai, ir užtikrinti, kad nekiltų konfliktas. Pastiprinimui atvyko dar du policijos ekipažai.

Susimušė merginos

Važiuodamas Smėlynės gatve, vienas patrulių ekipažas pastebėjo, kad netoli Panevėžio apskrities ligoninės, ką tik išsukusios iš Sporto gatvės, mušasi sportine atributika pasipuošusios paauglės: merginos tąsė viena kitą už plaukų ir taikėsi spirti.

Pareigūnai išskyrė peštukes ir keturias paaugles nuvežė į 1-ąjį policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad vienai mergaitei yra 16, kitoms trims - 14-15 metų.

Paauglės policininkams aiškino, kad dvi jų peštynėmis sprendė tarpusavio konfliktą. Nepilnametės buvo išleistos namo, nurodžius kitą dieną atvykti su tėvais apklausai.

Vakar iki 14 valandos nė viena iš išvakarėse sulaikytų merginų komisariate dar nebuvo pasirodžiusi, tačiau pareigūnai neabejojo, jog paauglės ateis. Po apklausos, tikimasi, turėtų paaiškėti ir jaunųjų krepšinio aistruolių susirinkimo Skaistakalnio parke aplinkybės.