Gegužės 12-osios ryte apie 9 val. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas gavo 33 metų vyro pranešimą, kad Šiaulių mieste, Gumbinės gatvėje, sulaužius pakabinamą durų spyną, buvo įsibrauta į jo sandėliuką, iš kur pagrobti du neseniai įsigyti 954 eurų vertės dviračiai.
    
Į įvykio vietą atvykę kriminalinės policijos tyrėjai ir specialistai išsiaiškino visas nusikaltimui ištirti svariausias aplinkybes, surinko reikšmingus pėdsakus, apklausė nukentėjusįjį, galimus liudininkus ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Pareigūnams karštais pėdsakais nustatyti vagis ir atrasti pagrobtus dviračius nepavyko.

Policija informuoja, kad tos pačios dienos vakare apie 22.45 val. pareiškėjo draugas, važiuodamas automobiliu Tilžės gatve link pietinės miesto dalies, atkreipė dėmesį į du dviratininkus, o tiksliau į jų dviračius, kurie buvo tokie pat kaip pavogtieji.

Apie tai netrukus telefonu informavo nuo vagystės nukentėjusį draugą ir pats toliau sekė dviratininkus. Pastariesiems sustojus prie prekybos centro nusipirkti rūkalų atvyko ir pats nukentėjusysis.

Jis atpažino savo dviračius ir sulaikė iš parduotuvės išeinantį vieną dviratininką. Kitas dviratininkas tuo metu jau buvo spėjęs pasprukti. Galimą įtariamąjį pričiupę draugai netrukus sulaukė ir policijos pareigūnų.

Sulaikytas 44 metų asmuo policijai buvo gerai žinomas, daug kartų teistas už vagystes ir nekartą bausmę atlikęs įkalinimo įstaigoje. Vagis savo kaltę iškart pripažino, teigė vogtus dviračius būtų bandęs parduoti.
        
Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate jau buvo surinkta pakankamai duomenų, įrodančių sulaikytojo vyro kaltę. Nusikaltėlis tiesiai iš areštinės buvo pristatytas į teismą, kur išgirdo teismo sprendimą. Šiaulių apylinkės teisme baudžiamoji byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, nuteistajam paskirta 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Tik prieš du mėnesius iš įkalinimo įstaigos grįžęs vyras buvo suimtas teismo salėje.