Vieno S. Stanevičiaus gatvės daugiabučio laiptinėje aštuonmetę užpuolė nepažįstamas vyras raudonu veidu. Pasičiupęs mergytę jis ją grabinėjo, kišo rankas po drabužiais ir t.t. Tai įvyko apie 15 val. Iš mergaitės pasakojimo suaugusiems susidarė įspūdis, jog iškrypėlis – 30-40 metų.

Nors aštuonmetė gan detaliai nupasakojo jo išvaizdą, patruliams Fabijoniškėse įtariamojo sučiupti nepavyko. Šį nusikaltimą iškart ėmėsi tirti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai.

O apie 15.30 val. policijai telefonu buvo pranešta, kad Sereikiškių parke, prie teniso kortų vyras praeivėms rodo savo lytinį organą.

Patruliai iškrypėlį sučiupo netoli tenuėjusį. Jis nuvežtas į 3 komisariatą, kur pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už viešoje vietoje įžūliais veiksmais demonstruotą nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdytą visuomenės rimtį ar tvarką baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Sulaikytasis – 52 metų vilnietis. Policija aiškinsis, ar šis žmogus nebuvo už tokius dalykus įkliuvęs ir anksčiau. Antradienį vakare budintis tyrėjas turėjo spręsti, ar sulaikyti įtariamąjį dviem paroms.