Prokuratūra praneša, kad didelės apimties baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimo imant greituosius kreditus kaltinimai iš viso buvo pateikti 23 organizuotos grupės nariams.

15 kaltinamųjų iškeltos baudžiamosios bylos jau perduotos į teismą, dar 7 ikiteisminiai tyrimai buvo atskirti, 1 ikiteisminis tyrimas nutrauktas, mirus įtariamajam.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Diana Voskoboinikova.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamieji, žadėdami atlygį, teikdami nurodymus ir suklastodami darbo sutartis, įkalbėdavo patiklius asmenis kreiptis į kredito įstaigą dėl vartojamojo kredito suteikimo. 2019 metų vasario–balandžio mėnesiais kaltinamasis A. P. savo ir organizuotos grupės narių naudai įgijo 75 tūkst. eurų, D. Ž. – 45 tūkst. eurų.

Abu kaltinamieji į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliūva jau ne pirmą kartą. Jie abu teisti Lietuvoje, o kaišiadorietis taip pat ir Didžiojoje Britanijoje bei Vokietijos Federacinėje Respublikoje. Atliekant ikiteisminį tyrimą, vyrai dėl kaltės nepasisakė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas suklastojo didelį kiekį netikrų dokumentų, numato laisvės atėmimą iki šešerių metų. Tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą, gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Telšių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją