Dainininko sūnus Vytautas Kernagis teigė, kad niekas iš šio judėjimo dėl dainos į jo artimuosius nesikreipė ir neprašė leidimo naudoti šį kūrinį.

Artimieji pasibaisėję, kad kūrinys tautai pažadinti tapatinamas su politiniu judėjimu.

„Niekas iš to judėjimo į mus nesikreipė. Mums, kaip šeimai, tai yra naujiena. Mes pasiteiravom tiek LATGA-A, tiek Agata, kurie atstovauja tiek kūrinio autoriams, tiek atlikėjams, taip kad leidimas nebuvo duotas. Didžiausias akibrokštas buvo tame, kad ta daina skirta Lietuvos tautai, o dabar kažkoks tai judėjimas, kuris yra ganėtinai ribotas, absoliučiai neatitinkantis Vytauto Kernagio ideologijų, pasiėmė šitą dainą ir pasisavino. Jie sutapatino tą dainą, kuri buvo skirta visai tautai ir kurią visa tauta dainavo, su savim, su savo vietiniais reikalais. Dar vienas dalykas – Kernagis visą laiką buvo menininkas, kūrėjas, visą laiką buvo už laisvą Lietuvą, bet niekados nepriklausė ir neprijautė jokiai politinei partijai“, – sakė V.Kernagio sūnus.

Klipe Seimo rinkimuose dalyvaujančios partijos „Drąsos kelias“ pavadinimas neminimas, tačiau klipo pabaigoje rinkimų data – spalio 14-oji – aiškiai nuspalvinama partijos mėgstama violetine spalva. Klipas paskelbtas judėjimo „Drąsiaus kelias“ svetainėje, tačiau skiltis, kurioje galima rasti šį klipą, vadinasi „Rinkimų video“.

„Drąsos kelias“ ginasi esą klipas paimtas iš „YouTube“ svetainės, todėl jokios teisės čia neva nepažeidžiamos.

„Jis yra ne mūsų, jis yra „YouTube“ ir jis yra. Čia tas pats kaip gatvėje rasti. Paklauskite, koks „YouTube“ autorius yra: jis gali būti ir iš Afrikos, ir iš Indonezijos“, – sakė „Drąsos kelio“ rinkimų štabo vadovas Valdas Vasiliauskas ir tvirtino, kad įstatymas neįpareigoja klausti, kas yra vaizdo įrašo autorius.

Sužinoję apie Kedžio šalininkų puslapyje paskelbtą vaizdo klipą LATGAA atstovai nustebo. Pasak jų, tai kad kūrinys paimtas iš „YouTube“ svetainės, dar nereiškia, kad jo naudojimas yra teisėtas, jei negautas autoriaus teisių turėtojo sutikimas.

„Pagal autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą bet koks kūrinio originalo ar jo kopijų panaudojimas be autoriaus ar teisių turėtojo sutikimo ar įgaliotos institucijos sutikimo yra neteisėtas. Tai jeigu aš naudoju kūrinį kažkokiam klipe, reklamoje, tai privalau kreiptis į teisių turėtojus ir susitarti dėl kūrinio panaudojimo sąlygų. Tai, kad paimta iš „YouTube“, nereiškia, kad panaudojimas be teisių turėtojų sutikimo tampa teisėtu“, – sakė LATGA-A atstovė Laura Baškevičienė.

V.Kernagio artimieji jau kreipėsi į teisininkus, bus siekiama įrašą pašalinti.