Pranešime žiniasklaidai tvirtinama, kad šiame tinkle greta standartine raiška rodomų LRT televizijos programų, bus matomos programos ir aukštos raiškos formatu (HD – angl. High Definition).

Nuo birželio 3 dienos veikiantis naujasis tinklas apima 97,3 proc. Lietuvos teritorijos ir pasiekia 99,2 proc. Lietuvos gyventojų.

Pasak susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, Vyriausybės nutarimas, įpareigojantis Telecentrą sukurti atskirą antžeminės skaitmeninės televizijos tinklą bei teikti nacionalinės televizijos ir radijo programų siuntimo paslaugas LRT, buvo parengtas atsižvelgiant į Informacinės visuomenės plėtros programos tikslus bei įgyvendinant Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo nuostatas.

Telecentro generalinis direktorius Remigijus Šeris teigia: „Mūsų bendrovės tikslas yra sklandus naujojo tinklo veikimo užtikrinimas nuo pat pirmos dienos, todėl didelį dėmesį skiriame darbų ir įrangos kokybei. Tinklo siųstuvai yra įsigyti iš gerai žinomos bei puikiai telekomunikacijų srities profesionalų vertinamos JAV kompanijos „GatesAir”. Pirmose keturiose vietovėse – Vilniuje, Druskininkuose, Alytuje ir Juragiuose – siųstuvai buvo pastatyti dalyvaujant gamintojų atstovams. Kituose miestuose, įvertinus Telecentro specialistų kompetenciją ir darbų kokybę, tinklo diegimo darbai buvo vykdomi savarankiškai. Naujasis tinklas iki birželio 3 dienos buvo ištestuotas, stebimi jo technologiniai ir kokybiniai parametrai, bandomos nuotolinio valdymo sistemos, atliekami priėmimo zonų matavimai ir kiti darbai“, – teigia R. Šeris.

Įdiegus naują antžeminės skaitmeninės televizijos tinklą, Lietuvos gyventojai nacionalinio transliuotojo nekoduotas programas „LRT Televizija“ ir „LRT Kultūra“ mato standartinės raiškos formatu, o „LRT Televizija HD“ – aukštos raiškos formatu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)