Pirmą kartą retos rūšies egzemplioriai buvo pastebėti per praėjusių metų sausio pradžioje Čilės Antarktidos instituto surengtą ekspediciją į Weddellio jūrą. Gyvūnai buvo nufilmuoti pasitelkus robotizuotą povandeninio laivo įrangą.

Judėti vandenyje jūrų lelijoms padeda galybė rankomis vadinamų spindulių. Rankomis šie bestuburiai ne tiktai iriasi, bet ir gaudo maistą – aplinkui plūduriuojantį planktoną, aiškina jūrų biologas Sebastianas Menendezas.

Jūrų lelija. Scanpix/Reuters/Instituto Antartico Chileno stop kadras

„Jūrų lelijos gyvena prie jūrų ar vandenynų dugno, bet irdamosi rankomis jos sugeba judėti vandeniu. Rankos gyvūnams reikalingos ir tam, kad pramistų, kadangi pagrindinis jų maistas – aplinkui plūduriuojančios dalelės. Dėl šios priežasties jūrų lelijos laikomos filtruojant mintančia rūšimi“, – teigė S. Menendezas.

Jūrų lelijos, arba krinoidėjai, – tai stiebelinių dygiaodžių potipio bestuburių gyvūnų klasė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją