Ano meto žmonių gyvenimo būdas, socialiniai santykiai ir religija buvo paremti įsitikinimais, kad derlius bus geresnis ir gausesnis, jei bus paaukoti tam tikri žmonės. Baisiausia tai, kad tokie žmonių aukojimo ritualai truko kelis tūkstančius metų, mat žmonių paaukojimas ir gero derliaus sutapimas tik dar labiau paskatindavo tokį tikėjimą ir priversdavo tęsti ritualinio aukojimo praktiką.

Dabar akmens amžiaus laikų kapavietes Ronos upės slėniuose tyrinėję mokslininkai aptiko dviejų moterų palaikus, kuriems yra maždaug 6000-5500 metų. 

Tyrimo metu paaiškėjo, kad aukos buvo surištos virvėmis, įkalintos grūdų ir kitų žemės ūkio produktų laikymo duobėse ir uždusintos. Kaip pažymi mokslininkai, anuomet paaukojimas vykdavo surišimo būdu – pėdas pririšant prie kaklo, t. y. išriečiant kūną per nugarą ir taip priverčiant žmogų savaime lėtai ir skausmingai uždusti.

Tyrimas publikuojamas mokslo žurnale „Science Advances“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)