Ingredientai:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4–6 vištienos šlaunelių mėsos be kaulo gabaliukai su oda
100 g geros kokybės šoninės juostelių ar smulkintos šoninės
1 didelis svogūnas (supjaustytas)
2 mažos saldžiosios bulvės (nuluptos ir supjaustytos kubeliais)
16 į keturias dalis supjaustytų pievagrybių
500 ml šviežio vištienos sultinio
3 čiobrelio šakelės
Paruošimo būdas:
Keptuvę storu pagrindu dėkite ant vidutinės kaitros, įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną, kol jos odelė taps traški. Apetitą keliančiai auksinei plutelei susidaryti prireiks apie 5 minučių. Jei jūsų keptuvė nedidelė, vištieną gali tekti kepti porcijomis. Gabalėliams iš keptuvės išimti ir apversti naudokite mentelę su skylutėmis.
Išpilkite riebalų perteklių ir toje pačioje keptuvėje apie 5 min. pakepkite šoninės juosteles su svogūnais. Sudėkite saldžiąsias bulves ir pievagrybius, atgal į keptuvę grąžinkite vištieną. Ją dėkite odele į viršų ant visų kitų ingredientų.
Įpilkite sultinio – tiek, kad apsemtų vištieną, sudėkite čiobrelius ir keptuvę uždenkite.
Troškinkite apie 10–15 min., kol vištiena taps visiškai paruošta. Ruošimo laikas priklauso nuo vištienos gabalėlių dydžio, o patikrinti, ar mėsa jau iškepusi, galite išėmę vieną gabalėlį ir įpjovę aštriu peiliu. Jei padažo kiekis didesnis, nei norėtumėte, paprasčiausiai jį perpilkite į švarų prikaistuvį ir pavirkite, kol jo kiekis sumažės ir jis taps tirštesnis.
Skanaus!