Ingredientai:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4–6 vištienos šlaunelių mėsos be kaulo gabaliukai su oda
100 g geros kokybės šoninės juostelių ar smulkintos šoninės
1 didelis svogūnas (supjaustytas)
2 mažos saldžiosios bulvės (nuluptos ir supjaustytos kubeliais)
16 į keturias dalis supjaustytų pievagrybių
500 ml šviežio vištienos sultinio
3 čiobrelio šakelės

Paruošimo būdas:

Keptuvę storu pagrindu dėkite ant vidutinės kaitros, įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną, kol jos odelė taps traški. Apetitą keliančiai auksinei plutelei susidaryti prireiks apie 5 minučių. Jei jūsų keptuvė nedidelė, vištieną gali tekti kepti porcijomis. Gabalėliams iš keptuvės išimti ir apversti naudokite mentelę su skylutėmis.
Išpilkite riebalų perteklių ir toje pačioje keptuvėje apie 5 min. pakepkite šoninės juosteles su svogūnais. Sudėkite saldžiąsias bulves ir pievagrybius, atgal į keptuvę grąžinkite vištieną. Ją dėkite odele į viršų ant visų kitų ingredientų.
Įpilkite sultinio – tiek, kad apsemtų vištieną, sudėkite čiobrelius ir keptuvę uždenkite.
Troškinkite apie 10–15 min., kol vištiena taps visiškai paruošta. Ruošimo laikas priklauso nuo vištienos gabalėlių dydžio, o patikrinti, ar mėsa jau iškepusi, galite išėmę vieną gabalėlį ir įpjovę aštriu peiliu. Jei padažo kiekis didesnis, nei norėtumėte, paprasčiausiai jį perpilkite į švarų prikaistuvį ir pavirkite, kol jo kiekis sumažės ir jis taps tirštesnis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)