Per krepšinį – į tikslą

„Žalgirio“ inicijuojamos „One Team“ programos tikslas – pasitelkus autoritetingas krepšinio žvaigždes ir krepšinio žaidimą kaip edukacinį metodą padėti sunkiau su problemomis besitvarkantiems jaunuoliams išsikelti kryptingus tikslus bei disciplinuotai jų siekti. Taip pat, norima padėti rasti tinkamus sprendimus sudėtingose gyvenimo situacijose, pagerinti bendravimo įgūdžius, stiprinti vertybines normas bei formuoti teigiamus elgsenos įpročius.

„Džiaugiamės galėdami su „Žalgiriu“ prisidėti prie šios „One Team“ akcijos, suteikti vaikams turiningą užsiėmimą bei galimybę kažką veikti, skatinti siekti savo tikslų bei ugdyti jų fizinį pasirengimą. Tikimės, jog iš šių užsiėmimų su mumis jie pasiėmė naudos, tapo laimingesni. Kitais metais mes pratęsime bendradarbiavimą su „One Team“ ir galėsime toliau susitikti su vaikais“, – įspūdžiais dalinosi vidurio puolėjas A. Gudaitis.

Tik palankūs atsiliepimai

Visos Europos mastu vykdomas projektas, kuriame dalyvauja Eurolygos krepšinio klubai, nuolatos susilaukia palankių atsiliepimų iš organizatorių bei dalyvių.

Apie projektą teigiamai atsiliepiantis legionierius W. Cherry gailėjosi, jog tai buvo paskutinis susitikimas šį sezoną.

„Buvo labai smagu leisti laiką su vaikais. Gaila, jog tai paskutinis kartas šį sezoną, nes bendravau su jais nuo pat savo atvykimo į Lietuvą. Esu tikras, jog vaikai kažko tikrai išmoko ir žino, jog gali bet kada ateiti į „Žalgirio“ areną ir pasikalbėti su žaidėjais ar treneriais jiems rūpimais klausimais.“

„Žalgirio“ dėka Kauno socializacijos centro mokiniai antrus metus yra įtraukti į „One Team“ projektą. Pats geriausias įrodymas, jog projektas yra sėkmingas – vaikų šypsenos ir noras dalyvauti veikloje“, – programą apibendrino Vilma Pagirienė, centro atstovė.

Kurso pabaigoje – sėkmingi vaikų pasikeitimai

2014-2015 metų „Žalgirio“ „One Team“ sezono tikslas buvo įdiegti vaikams tikslo turėjimą kaip gyvenimo vertybę. Programos pabaigoje atliktos apklausos metu vaikai pasakojo apie naujuosius savo tikslus: sąžiningai lankyti mokyklą, geriau mokytis ir įgyti profesiją, pradėti intensyviai sportuoti, žaisti krepšinį, patekti į Olimpines žaidynes, nebesivelti į muštynes, sukurti šeimą, tapti kareiviu.

Kalbėdami apie labiausiai patinkančią programos veiklą vaikai išskyrė komandinį darbą. Jo metu dalyviai išmoko susikalbėti tarpusavyje, sutelkti dėmesį į tikslą, derinti teorines žinias su praktika bei didinti intelektinį kapitalą prijungiant fizinio pasirengimo ugdymą.

Programos dalyviai vieningai tvirtino, jog dabar jų nuomonė apie „Žalgirį“ kur kas geresnė. Kaip priežastį, kodėl jie lankydavosi užsiėmimuose, dažniausiai paminėdavo norą pakeisti aplinką, išmokti ko nors naujo ir, žinoma, žaisti krepšinį. Kitos dažnos priežastys buvo gera savijauta sesijos metu ir komandinis darbas.

Sezono metu prie iniciatyvos prisijungė ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai, fanų klubo „Green White Boys“ atstovai.

Trečio „One Team“ sezono pradžia numatyta kartu su naujo Kauno „Žalgirio“ sezono pradžia.