„Man pasiūlė tikrai geras sąlygas, galimybę dirbti su gerais vaikais. Noriu padėti SKM eiti į priekį. Manimi pasitikėjo, o dabar reikia tuos lūkesčius pateisinti“, - sakė naujas SKM treneris.

41-erių įžaidėjo ir gynėjo pozicijoje rungtyniavęs G. Vileita karjerą pradėjo NCAA Monmouth universiteto komandoje. Jis rungtyniavo Klaipėdos „Neptūno“, Vilniaus „Sakalų“, Kauno „Atleto“, „Šiaulių“ ir Prienų „Rūdupio“ komandose. Taip pat žaidė Belgijos ir Olandijos klubuose.

Trenerio karjerą G. Vileita pradėjo prieš penkerius metus Vilniaus „Perlo-MRU“ komandoje. Sezoną dirbęs asistentu vėliau jis tapo komandos vyriausiuoju treneriu. Krepšinio specialistas taip pat vadovavo „Trakų“ ir „Šilutės“ komandoms bei Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidžiantiems Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkams.

Į vaikų krepšinį jis pasuko prieš dvejus metus, o pernai tapo Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) čempionu.

„Profesionalai jau daug ką moka, bet vis tiek yra detalių, ko reikia juos pamokyti. Profesionaliame krepšinyje tikslai dažniausiai keliami sezonui. O vaikų krepšinyje planai dėliojami keliems metams.

Kasmet reikia vis kažką sukurti naujo, nes jei bandysi visko išmokyti per vienerius metus, tai niekas nepavyks. Geriau vienais metais ištobulinti vieną elementą, o kitais vėl kažką kitą. Reikia daug metų su vaikais dirbti, kad užaugtų geri krepšininkai, kad įvaldytų gerai techniką. Be to, labai svarbu, kad jauni žaidėjai įgytų krepšinio supratimą“, - aiškino treneris.

G. Vileita save vadina teisingu treneriu. Jo auklėtiniai žino, už nusižengimą treneris nepyks, tačiau jie atpildo sulauks.

„Vaikai turi žinoti kas, kada ir kodėl. Turi būti nustatytos taisyklės. Jie turi žinoti, kad, jei bus taip, tai laukia tas ir tas. Aš jiems sakau, nepykstu, kad jūs pažeidėte taisykles, tačiau jūs žinote bausmę, kuri laukia. Ją atliekate ir važiuojame toliau. Bet pykti ant vaikų nėra ko, juos reikia mokyti. Geras treneris, kaip ir krepšininkas, turi būti atkaklus, degti krepšiniu. O pagrindinis skirtumas tarp sėkmingo ir nesėkmingo trenerio – išreikalavimas. Be to, kuo treneris labiau patyręs, tuo daugiau dėmesio jis kreipia į smulkmenas, nes būtent jos dažnai lemia pergales ir pralaimėjimus“, - pasakojo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)