Lemiamas penktąsias serijos rungtynes svečiai trečiadienį laimėjo 63:59.

„Kokia dovana mūsų klubui. Jūs daug nusipelnėte, jūs jau esate čempionai“, – po mačo rūbinėje žaidėjus gyrė treneris G. Bartzokas, savo ruožtu, sulaukęs į Katalonijos sostinę kartu su komanda keliavusių jos savininkų brolių Giorgo ir Panagiotio Angelopoulų liaupsių.

Sveikinimai plaukė ir iš Graikijos: nugalėtojams skambino bei rašė ne tik buvęs kapitonas Georgios Printezis, bet ir kita OLY legenda Vassilis Spanoulis – nors pastarasis dabar treniruoja konkurentų Atėnų „Peristeri“ klubą.

Bet įprastas barikadas peržengė ir G. Bartzokas, spaudos konferencijoje nepasididžiavęs ir pasveikinęs principinius varžovus Atėnų „Panathinaikos“, kurie į finalo ketvertą prasimušė diena anksčiau.

„Labai svarbu, kad ten bus dvi Graikijos komandos – atsižvelgiant į tai, kokie vardai liko užribyje. Pasiruošime lemiamoms varžyboms palikę nuošalyje bet kokias tarpusavio nesantaikas“, – sakė 58-erių specialistas, kuriam asmeniškai finalo ketvertas Berlyne (Vokietija) bus penktas karjeroje.

Turbūt ne visi „Olympiakos“ gerbėjai mąstys panašiai kaip treneris, bet kol kas jie džiūgauja vienodai. Net ir paryčiais Atėnuose susirinko nemažas būrys aistruolių, pasitikusių iš Ispanijos parskridusius savo numylėtinius.

O kelionės metu komandą nustebino lėktuvo pilotas, trumpam palikęs savo kabiną, kad trimitu sugrotų „Olympiakos“ himną.

Gerokai tylesnė liko pralaimėtojų stovykla.

Praėjusią vasarą dideles permainas išgyvenusi „Barcelona“ reguliariajame sezone stebino daugelį užtikrintu žaidimu, užėmė ketvirtą vietą, bet galiausiai turėjo pripažinti nesėkmę.

„Tai – sunki, sumauta diena. Viską lėmė keli tritaškiai ketvirtame kėlinyje. Jaučiuosi labai, labai blogai. Susimovėme, bet dabar nėra kitos išeities kaip atsitiesti Ispanijos čempionate“, – dūsavo treneris Rogeris Grimau.

„Susimovėme, juk visi svajojome apie finalo ketvertą“, – antrino snaiperis Alexas Abrinesas.

Paskutinėse serijos rungtynėse I. Brazdeikis vėl liko stebėtoju, „Barcelona“ lietuvis Rokas Jokubaitis tenkinosi 7 žaidimo minutėmis ir 2 taškais bei 2 rezultatyviais perdavimais.

Pusfinaliuose „Olympiakos“ galės mėginti atsiskaityti su pernai Kaune titulą iš panosės nudžiovusiu Madrido „Real“ (Ispanija), o „Panathinaikos“ žais su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Finalo ketvertas Berlyne vyks gegužės 24-26 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)