Didelio susidomėjimo nebuvo

Traukinys, išvykęs iš Vilniaus, Kėdainiuose sustojo 07:56 val., į Rygą atvyko 10:43 val. Tą pačią dieną iš Rygos išvyko 15:28 val., o Kėdainiuose stabtelėjo 18:21 val.

Tikėjomės, kad pirmuoju maršrutu iš Kėdainių į Rygą ir atgal keliaus kone pilnas vagonas keleivių. Deja, iš Rygos grįžusio traukinio išlipo vos keletas keleivių. Vieni atvyko iš Joniškio, kiti – iš Šiaulių.

Išbandė traukinį Vilnius–Ryga–Vilnius

Tik viena moteris prisipažino atvykusi iš Rygos. Moteris nenorėjo būti atpažįstama bei fotografuojama, užtat maloniai sutiko pasidalinti kelionės įspūdžiais. Pašnekovė šiek tiek nustebo išgirdusi, kad ji išbandė pirmąjį traukinio, vykstančio į Rygą ir stojančio Kėdainiuose, maršrutą.

Traukinys komfortiškas

„Iš Kėdainių į traukinį įlipo ne itin daug žmonių, tačiau traukinys buvo pilnas keleivių – visos vietos buvo užimtos. Mes bilietus pirkome iš anksto ir vietas turėjome. Kai važiavome atgal, daugiausia keleivių prisipildė Šiauliuose.

Pirkome 2 klasės traukinio bilietus. Bet sėdėti buvo patogu – erdvės pakako. Iš tiesų, tai komfortiškas traukinys. Vykome kartu su 10-mete dukrele, norėjome papramogauti šią antrąją Velykų dieną.

Rygoje aplankėme COSMOS iliuzijų muziejų. Šis muziejus yra ne tik pramoginis, bet ir edukacinis. Galėjome pasinerti į optinių iliuzijų pasaulį, patirtį įvairių vizualinių potyrių. Ten mums labai patiko“, – įspūdžiais dalinosi ji.

Paklausta, ar užtenka laiko pabuvimui Rygoje, pašnekovė sakė, kad laiko pakako, nors, jei kas norėtų pasivaikščioti toliau ir giliau po Rygą, laiko neužtektų.

Kelionė patiko

„Mes dar spėjome papietauti ir užsukti į parduotuvę nupirkti lauktuvių. Labai smagu, kad tiesiai iš Kėdainių be persėdimų galime nukeliauti į Rygą. Kainos Latvijoje panašios kaip Lietuvoje. Kiek nustebino, jog senamiestyje kavinėse žmonių beveik nėra, nesėdėjo jų ir lauke, nors oras buvo šiltas.

Velykų dvasios dar šiek tiek buvo matyti – dekoracijos centrinėje aikštėje, sūpynės su kaspinais, o daugiau, kiek apėjome, nepastebėjome. Iki muziejaus reikia eiti Rygos senamiesčiu. Oras geras, eidamos pasifotografavome. Šia kelione esame labai patenkintos“, – apibendrino keliauninkė.

Ryga

Kėdainiečius kviečia keliauti

2024 metų kovo 15 dieną UAB „LTG Link“ paskelbė informaciją apie pasikeitimus maršrute Vilnius–Ryga–Vilnius. Praėjusių metų pabaigoje šiuo maršrutu pradėjęs kursuoti traukinys nuo balandžio 1 d. sustoja ir Jonavoje bei Kėdainiuose.

„LTG Link“ teigimu, pasibaigus geležinkelio ruožo Gaižiūnai–Kaišiadorys rekonstrukcijai, populiaraus maršruto Vilnius–Ryga traukinys šioje atkarpoje galės judėti greičiau, todėl atsirado galimybė papildomai sustoti Jonavoje ir Kėdainiuose išlaikant tokį patį maršruto laiką.