2 – 4 porcijos / 80 min. / 345 kcal.

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių;
2 morkų;
150 g grybų;
2 svogūnų;
1 poro;
4 valg.š. sviesto;
2 valg. š. baltojo vyno;
1 ryšulėlio petražolių;
2 kiaušinio trynių;
3 valg. š. grietinės;
1 arb. š. miltų;
Augalinio aliejaus kepimui;
Maltų juodųjų pipirų;
Druskos.


Daržoves ir grybus nuvalykite ir nuplaukite. Morkas, grybus ir vieną svogūną supjaustykite kubeliais. Svogūną ir morkas šiek tiek pakepinkite su 2 šaukštais sviesto. Sudėkite grybus, išmaišykite ir kepkite dar 5 min. Sudėkite smulkintus žalumynus, pasūdykite ir kepkite dar 3 min.

Krūtinėles nuplaukite ir įpjaukite išilgai. Įtrinkite druska ir prieskoniais. Prikiškite į pjūvius daržovių ir grybų įdaro. Sutvirtinkite kraštus dantų krapštukais. Dėkite krūtinėles į sviestu išteptą kepimo indą, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 25 min.

Pagaminkite padažą. Likusį svogūną ir porą supjaustykite žiedeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu, kol taps skaidrūs. Įpilkite stiklinę šilto vandens, baltojo vyno ir troškinkite 5 min.

Atskirame inde sumaišykite miltus, kiaušinių trynius ir grietinę. Supilkite šį mišinį į keptuvę su svogūnais, pasūdykite ir maišydami laukite, kol padažas užvirs bei sutirštės. Tuomet sutrinkite jį maišytuvu iki vientisos masės.

Patiekite įdarytas krūtinėles su šiuo padažu.