Pirmadienis

Omletas iš dviejų kiaušinių su pievagrybiais ir špinatais – baltymingi pusryčiai. Kiaušinių baltymuose yra visos aštuonios amino rūgštys. Na, o mitybos specialistai rekomenduoja per dieną suvalgyti po gramą baltymų kiekvienam kūno svorio kilogramui. Skanaus!

Antradienis

Praplėskite pusryčių horizontus su burnočių koše. Šiuose actekų grūduose daug baltymų ir ląstelienos, košė bus labai gardi su vaisiais ir cinamonu. Beje, cinamonas stabilizuoja cukraus lygį kraujyje, taigi mažiau norėsis saldumynų.

Trečiadienis

Bolivinės balandos dribsniai su obuoliais, cinamonu ir linų sėmenimis. Skanumėlis... Bolivinės balandos kruopose labai daug baltymų, o linų sėmenys – vandenį sugerianti ląsteliena, kuri suteiks sotumo, pamažins kraujospūdį ir cholesterolio lygį.

Ketvirtadienis

Originalūs pusryčiai – sutrinkite sojų sūrį su pomidorais ir šviežiais žalumynais. Sojų sūris – omega trys riebalų rūgščių šaltinis, kurios sveika smegenims ir širdžiai, taip pat subalansuoja hormonus. Sorų sūryje esantys fitoestrogenai padeda įveikti menopauzės simptomus.

Penktadienis

Paskutinę darbo savaitės dieną pradėkite pusryčiais iš fetos sūrio ir plaktų keptų kiaušinių. Lėtai įsisavinami angliavandeniai palaipsniui suteiks organizmui energijos, be to palaikys pastovų energijos lygį visą dieną. Nebeliks popietės snaudulio ir nuovargio.

Šeštadienis

Savaitgalis tegu prasideda pusryčiais iš avokadų, pomidorų ir bazilikų su traškiu skrebučiu, pašlakstytu balzaminiu actu. Skanūs pusryčiai, kuriuose gausu omega trys riebalų rūgščių ir lėtai įsisavinamų angliavandenių. Patiekalas puikiai tiks ir pietums.

Sekmadienis

Nevalytų grūdų miltų blyneliai su šviežiais vaisiais ir natūraliu jogurtu – savaitgalio skanėstas. Tokiuose miltuose yra niacino, kuris saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, mažina cholesterolio lygį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)