Salotos su tunu ir saulėgrąžų daigais

 (3)
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

gabaliuko kopūsto,
virto arba orkaitėje kepto burokėlio,
kelių saulėje džiovintų pomidorų,
konservuoto tuno,
saulėgrąžų daigų,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių.

Daržoves susipjaustykite, kaip patinka. Viską sudėkite į lėkštę, pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Įdomūs faktai apie blynus ir 3 gardžiausi receptai (4)

Vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - blynai. Jie, priklausomai nuo šalies ir jos tradicijų, ruošiami skirtingais būdais, naudojami įvairūs įdarai bei padažai. Vietnamietiški Banh Xeo iš ryžių bei kokosų pieno, italų Crespelle iš kaštonų miltų ar krevetėmis įdaryti korėjiečių Haemul Pajeon – blynų variantų yra begalės.

Barščiai su grybais (9)

Paprasta ir skanu.

Tobulų koldūnų paslaptis: tešla, įdaras pagal skonį ir tikslus virimas (5)

Koldūnai, bene kiekvienoje pasaulio virtuvėje sutinkamas patiekalas. Įdaryti mėsa, tofu, daržovėmis, krevetėmis bei uogomis, pagardinti kepta šonine ar grietinėlės padažu – tokia įvairove pasižymi koldūnai. Nors iš pradžių gali pasirodyti priešingai, pasigaminti koldūnus namie nėra taip sudėtinga.

Kaip teisingai naudoti šaldytus produktus, kad netektų išmesti (2)

Ar žinote, kad per metus kiekvienas lietuvis išmeta apie 50 kg maisto atliekų, kurių dalis dar nesugedusi ir tinkama vartoti. Visi puikiai žinome, kad planuodami pirkinius ne tik sutaupome, bet ir išvengiame nereikalingų pirkinių, na o maisto atžvilgiu – mažiau išmetame nesuvartotų maisto produktų. Ekspertai pateikia ir praktiškus patarimus, padėsiančius mažinti maisto atliekas.

Makaronai su baravykais (3)

Laikas traukti spintelės gale užkištus džiovintus grybus ir gaminti šiuos makaronus.