Nuvažiuoti norisi ir mums, bet vis dar neesam tikri, ar pakankamai praktikuojamės, kad galėtume išliurlinti tokias galybes alaus – nes jeigu ne to, tai ko daugiau ten važiuoti, tikrai nežinau. Taigi ta proga, kad jau solidariziuotis su vokiečiais jų vienu svarbiausių festivaliu metu, namuose pasigaminom namines dešreles su raugintais kopūstais, virtas ar tai keptas pats nebežinau, bet aluje.

Patiekalui paruošti reikės (4 asmenims):

1 didelio svogūno
0,3 litro vokiško bock rūšies alaus (svarbu tamsus ir stiprus)
4 didelių naminių dešrelių
1 puodelio jautienos sultinio
3 š. sviesto
0,5 kg raugintų kopūstų
druskos, juodųjų pipirų

Pirmiausia gilioje didelėje keptuvėje suverskite griežinėliais pjaustytus svogūnus, supilkite alų ir sudėkite dešreles, nuolat maišykite, retkarčiais apverskite dešreles. Kepkite, kol alus nugaruos, o svogūnai karamelizuosis.

Išėmę dešreles, supilkite stiklinę jautienos sultinio, išmaišykite ir atgal sudėkite dešreles, dar pakepinkite apie 10 minučių. Sultinys vėl turėtų nugaruoti, išėmę dešreles, sudėkite 3 šaukštus sviesto, viską išmaišykite.

Kad dešrelės būtų apskrudusios, išėmus jas, mes apkepinome grill keptuvėje.

Į svogūnų masę sudėjau gerai nusunktus, nusausintus kopūstus, juos kepinau, pagardinau druska ir juodaisiais pipirais.

Kai kopūstai gerai susimaišė su svogūnais, parudavo ir sušilo, suvertėm viską į didelę lėkštę ir sudėjome pakepintas dešreles.

Priedui puikiai tiktų bulvių košė.

Skanaus!