6 porcijos
Produktai kukuliams:
800 g kiaulienos faršo,
2 česnako skiltelės,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė džiūvėsėlių,
100 ml pieno,
0,25 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
juodųjų maltų pipirų,
druskos,
bruknių uogienės (jei norite).
Produktai padažui:
3 šaukštai sviesto,
50 g miltų,
180 ml pieno,
600 ml vištienos ar kitokio mėsos sultinio,
druskos.
Kaip gaminti:
1. Česnaką susmulkinkite, tada sumaišykite visus produktus kukuliams.
2. Nulipdykite iš faršo nedidelius kukulius, sudėkite į kepimo indą, uždenkite foliją ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 15 – 20 min.
3. Padažui pakaitinkite sviestą keptuvėje, suberkite miltus, maišydami 2 – 3 min. pakepkite (miltai neturi paruduoti). Po truputį supilkite pieną, tada – pašildytą sultinį. Įberkite druskos ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (turėtų būti grietinės konsistencijos).
4. Sudėkite iškepusius kukulius į indą, apliekite padažu.
5. Išmaišykite ir patiekite su bruknių uogiene ar pasigamintomis salotomis.
Skanaus!