6 porcijos

Produktai kukuliams:

800 g kiaulienos faršo,
2 česnako skiltelės,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė džiūvėsėlių,
100 ml pieno,
0,25 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
juodųjų maltų pipirų,
druskos,
bruknių uogienės (jei norite).

Produktai padažui:

3 šaukštai sviesto,
50 g miltų,
180 ml pieno,
600 ml vištienos ar kitokio mėsos sultinio,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Česnaką susmulkinkite, tada sumaišykite visus produktus kukuliams.

2. Nulipdykite iš faršo nedidelius kukulius, sudėkite į kepimo indą, uždenkite foliją ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 15 – 20 min.

3. Padažui pakaitinkite sviestą keptuvėje, suberkite miltus, maišydami 2 – 3 min. pakepkite (miltai neturi paruduoti). Po truputį supilkite pieną, tada – pašildytą sultinį. Įberkite druskos ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (turėtų būti grietinės konsistencijos).

4. Sudėkite iškepusius kukulius į indą, apliekite padažu.
5. Išmaišykite ir patiekite su bruknių uogiene ar pasigamintomis salotomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)