„Šiandien skaitytojams pateikiu receptą iš bulvių, kuriam mes naudosime bulvių odeles, na o centrą, kad neišmesti veltui, panaudosime bulvių košei, kurios gamyba skirsis nuo mums įprastos iš vandenyje virtų bulvių“, - sako L.Čeprackas.

„Taigi, pirmas receptas bus traškios bulvių odelės, įdarytos kumpiu, sūriu ir grietine, na o bulvių centrą mes panaudosime orkaitėje keptų bulvių košei. Vienas iš esminių dalykų, gaminant bulvių košę, yra kuo mažesnis vandens kiekis joje. Prancūzai jas verda su lupenomis, tada dar karštas nulupa, taip išgarindami vandens perteklių.Deja, bet visiems mums įprastas būdas virti bulves supjaustytas mažais gabaliukais (kad greičiau išvirtų) yra pats netinkamiausias, gaminant gerą bulvių košę. Suprantu, kad būsiu supeiktas įtūžusių komentatorių, kuriems, deja, vis tiek neįtiksi“, - šypsosi BTV realybės šou „Pragaro virtuvė“ vedėjas.

Taigi mums reikės:

Traškioms odelėms

8 nedidelių pailgų geltonųjų bulvių (bulves reikėtų naudoti tas, kurių odelė nėra per stora)
Rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
100 g ispaniško kumpio
150 g fermentinio surio (Džiugo, Gaudos ar pan.)
100 g grietinės
Svogūnų laiškų
Druskos ir pipirų

Košei reikės:

Bulvių minkštimo
80 ml pieno
100 g sviesto
Druskos

Kaip pasigaminti:

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Bulves gerai nuplauname, nušveisdami šepetėliu visus nešvarumus, ištriname aliejumi ir dedame į orkaitę. Kepame apie valandą, kol bulvės gerai iškepa: paspaudus jos turi būti minkštos.

Išimame iš orkaitės, atvėsiname iki tokios temperatūros, kad jau galėtume paimti į rankas (negalima visiškai atšaldyti). Tada perpjauname horizontaliai į dvi dalis, šaukštu išskobiame minkštimą tiek, kad liktų apytiksliai 5 mm sienelės. Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių.

Bulvių odeles iš abiejų pusių teptuku ištepame aliejumi, pabarstome druska ir šauname atgal į orkaitę. Kepame apytiksliai 10 min iš vienos pusės ir tiek pat iš kitos.

Išimame iš orkaitės, į vidų įtarkuojame juodo pipiro, tada dedame sūrį, sumaišytą su smulkiai pjaustytu kumpiu. Vėl šauname į orkaitę ir kepame kelias minutes, kol sūris ims lydytis. Ištraukiame iš orkaitės, šiek tiek atvėsiname, tada dedame šaukštą grietinės, pabarstome pjaustytais svogūnų laiškais. Patiekiame šiltas.

Bulvių košei skirtą masę pertriname per sietelį, pieną užkaitiname puodelyje, tada sudedame pertrintas bulves ir maišydami su plakimo šluotele įkaitiname. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir energingai maišydami įplakame mažais kubeliais supjaustytą sviestą, įdedame druskos ir patiekiame. Skanaus!

Artimiausia BTV realybės šou „Pragaro virtuvė” laida bus itin įdomi visiems, skaičiuojantiems kalorijas. Šou dalyviai turės įrodyti, kad ir dietos besilaikantys žmonės gali sau leisti valgyti skaniai. O jų pačių laukia naujos intrigos. Nuo šiol visi šou dalyviai, vyrai ir moterys, pradeda gyventi kartu…

Realybės šou „Pragaro virtuvė” – antradienį 21.25 val. per BTV

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)