Paelja (Paella) - tai tipinis katalonietiškas Valensijos regiono patiekalas iš ryžių, tradiciškai gaminamas su triušiu arba višta bei daržovėmis, ir mums labiau pažįstama versija su jūros gėrybėmis. Paelja gaminama naudojant apvaliagrūdžius „Bomba“ ryžius. Tačiau jų sunku nusipirkti Lietuvoje ir jie yra  brangūs, lyginant su kitomis ryžių rūšimis. Juos galite pakeisti kitais apvaliagrūdžiais ryžiais („Arborio“ galėtų būti kaip pasirinkimas, bet turi per daug krakmolo).

L.Čeprackas norėtų delfi skaitytojams pasiūlyti receptą, kuriame vietoj ryžių naudojami maži makaronai, o tiksliau - mums visiems pažįstami vermišeliai. Tai - mažiau žinomas, bet taip pat tipinis katalonietiškas patiekalas Fideua.
 
Fideua receptas

Reikės:

300 g vermišelių iš kietagrūdžių kviečių rūšių
250 g išvalytų kalmarų
300 g išvalytų ir perrinktų midijų arba kitokių moliuskų (nebūtinai)
200 g krevečių
200 g pomidorų
1 nedidelis svogūnas
4 skiltelės česnako
100 ml balto vyno
700 ml žuvies arba vištienos sultinio
0.1 g šafrano
Pusė šaukstelio ispaniškos saldžios paprikos miltelių
Alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų

Kaip pasigaminti:

Įkaitiname orkaitę iki 200c su griliaus funkcija. Gaminimui naudojame nelimpančią keptuvę su karščiui atsparia rankena.
Kalmarus susipjaustome žiedais arba gabaliukais, pomidorą sutarkuojame, svogūną ir česnaką susismulkiname smulkiais gabaliukais.

Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, jį įkaitinę per 2-3 min apkepiname krevetes, kurias po to išimame ir atidedame į šalį.

Į keptuvę įpilame dar šiek tiek aliejaus ir ant mažos ugnies kepiname, iki pasidarys skaidrus svogūnas, tada dedame česnaką ir pomidorą, kaitiname, kol išgaruos skystis.

Suberiame prieskonius ir supilame vyną, maišydami kaitiname, kol skystis nugaruos, tada suberiame makaronus, juos kelias minutes apkepiname tada supilame žuvies sultinį, išmaišome ir leidžiame užvirti ant smarkios ugnies.

Kai užverda, sudedame kalmarus, krevetes ir geldeles, ugnį sumažiname ir kaitiname tol, kol skysčio kiekis sumažės dviem trečdaliais, tada dedame į orkaitę 8-10 minučių.
Patiekiame su citrina. Skanaus!

Realybės šou „Pragaro virtuvė” – antradienį 21.25 per BTV

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)