Čigoniškas troškinys

 (8)
Troškinys
Troškinys
© Shutterstock nuotr.

Aštrus, sodrus ir aromatingas.

Produktai 4 porcijoms:

250 g džiovintų baltų pupelių,
80 ml alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako (smulkiai supjaustyti),
2 svogūnai (smulkiai supjaustyti),
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių,
1 šaukštelis maltų kmynų,
1/4 maltos kalendros,
1/4 šaukštelis kajeno pipirų (džiovintų arba žalių, smulkiai supjaustytų),
1 šaukštelis rozmarino,
1 saldžioji paprika (išimti vidų, supjaustyti kvadratėliais),
750 g kiaulienos išpjovos (supjaustyti gabalėliais),
400 g konservuotų pomidorų (supjaustyti gabalėliais),
250 ml vištienos sultinio,
300 g saldžiųjų bulvių (nuskusti, supjaustyti stambiais gabalais),
60 g špinatų (nuplauti ir supjaustyti).

Kaip gaminti:

1. Pupeles pamirkykite mažiausiai 3 val. paskui nupilkite vandenį. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Dideliame puode pakaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite pusę turimų česnakų ir svogūnų, paskrudinkite 5 min. ar kol suminkštės. Sudėkite pupeles ir užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų pupeles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 45 min., kol suminkštės pupelės (bet neturi subyrėti).

2. Įkaitinkite likusį aliejų dideliame puode, sudėkite likusius česnakus ir svogūnus, paskrudinkite, kol suminkštės. Sudėkite prieskonius, rozmarinus, saldžiąją papriką ir kiaulieną. Pakepkite, kol kiauliena švelniai paruduos. Tada sudėkite pomidorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę dangtį troškinkite apie valandą. Paskui sudėkite pupeles, saldžiąsias bulves,

3. Įpilkite 250 ml vandens, pastatykite puodą į orkaite ir tegu pakepa apie pusvalandį, kol suminkštės saldžiosios bulvės. Sudėkite špinatus ir dar 5 min. palaikykite orkaitėje. Galiausiai įberkite druskos ir pipirų.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai (9)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 15:38
„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Kaip išlaikyti šviežius grybus visą žiemą (6)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 09:58
Du kibirus baravykų iš miško vos partempė Mindaugas
Skaitytojo nuotr.
Socialiniai interneto tinklai šiemet net mirga nuo grybų. Su tokiais miško gėrybių kiekiais susidoroti ganėtinai sunku net didžiausiems grybų mėgėjams, o juos marinuoti ir džiovinti daug kas neturi ne tik laiko, bet ir sąlygų. Tačiau yra visiškai nesudėtingas būdas, leisiantis mėgautis jais net ir žiemą – užšaldyti.

Turkiškos kviečių kruopos: egzotiška naujovė ar konkurencija ryžiams? (5)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 18:14
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, jas lengva paruošti, todėl jos gali praturtinti kiekvieną virtuvę.

Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas (13)

2014 rugpjūčio mėn. 29 d. 00:01
Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai asmeninė trenerė – kineziterapeutė Toma Kreivėnaitė jau yra minėjusi, jog prie viryklės nemėgsta praleisti daug laiko, tad pateikia labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: šamo vėrinukai su keptais pomidorais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 31 d. 00:01
Šamo vėrinukai su keptais pomidorais
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojams pateikia šamo vėrinukų su keptais pomidorais receptą.