Čigoniškas troškinys

 (8)
Troškinys
Troškinys
© Shutterstock nuotr.

Aštrus, sodrus ir aromatingas.

Produktai 4 porcijoms:

250 g džiovintų baltų pupelių,
80 ml alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako (smulkiai supjaustyti),
2 svogūnai (smulkiai supjaustyti),
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių,
1 šaukštelis maltų kmynų,
1/4 maltos kalendros,
1/4 šaukštelis kajeno pipirų (džiovintų arba žalių, smulkiai supjaustytų),
1 šaukštelis rozmarino,
1 saldžioji paprika (išimti vidų, supjaustyti kvadratėliais),
750 g kiaulienos išpjovos (supjaustyti gabalėliais),
400 g konservuotų pomidorų (supjaustyti gabalėliais),
250 ml vištienos sultinio,
300 g saldžiųjų bulvių (nuskusti, supjaustyti stambiais gabalais),
60 g špinatų (nuplauti ir supjaustyti).

Kaip gaminti:

1. Pupeles pamirkykite mažiausiai 3 val. paskui nupilkite vandenį. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Dideliame puode pakaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite pusę turimų česnakų ir svogūnų, paskrudinkite 5 min. ar kol suminkštės. Sudėkite pupeles ir užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų pupeles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 45 min., kol suminkštės pupelės (bet neturi subyrėti).

2. Įkaitinkite likusį aliejų dideliame puode, sudėkite likusius česnakus ir svogūnus, paskrudinkite, kol suminkštės. Sudėkite prieskonius, rozmarinus, saldžiąją papriką ir kiaulieną. Pakepkite, kol kiauliena švelniai paruduos. Tada sudėkite pomidorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę dangtį troškinkite apie valandą. Paskui sudėkite pupeles, saldžiąsias bulves,

3. Įpilkite 250 ml vandens, pastatykite puodą į orkaite ir tegu pakepa apie pusvalandį, kol suminkštės saldžiosios bulvės. Sudėkite špinatus ir dar 5 min. palaikykite orkaitėje. Galiausiai įberkite druskos ir pipirų.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Varškinis tinginys (6)

2014 liepos mėn. 31 d. 11:36
Varškinis tinginys
A.Juršos nuotr.
Legendomis apipintas receptas, kurio sudėtį galite keisti. Tereikia išlaikyti pagrindinius ingredientus, o priedai - jūsų fantazijos ir skonio reikalas!

17 maisto produktų, kuriuos, pasirodo, galima užšaldyti (9)

2014 liepos mėn. 31 d. 00:01
Kai kurių produktų niekada negalima šaldyti. Tačiau šaldiklis vis dėlto yra labai naudingas pagalbininkas virtuvėje, ir jį reikia naudoti pagal paskirtį. Kadangi pilną šaldiklį eksploatuoti yra ekonomiškiau, niekas jums nedraudžia užsipirkti maisto dideliais kiekiais – ypač per išpardavimus – ir tinkamai juos laikyti.

Du kartus prailginti maisto galiojimo laiką – įmanoma (2)

2014 liepos mėn. 30 d. 11:12
Dėl pernelyg greitai sugedusio maisto žmonės dažnai peikia suprastėjusią produktų kokybę, tačiau, pasak specialistų, kartais reikėtų kaltinti pasenusias technologijas.