Čigoniškas troškinys

 (8)
Troškinys
Troškinys
© Shutterstock nuotr.

Aštrus, sodrus ir aromatingas.

Produktai 4 porcijoms:

250 g džiovintų baltų pupelių,
80 ml alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako (smulkiai supjaustyti),
2 svogūnai (smulkiai supjaustyti),
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių,
1 šaukštelis maltų kmynų,
1/4 maltos kalendros,
1/4 šaukštelis kajeno pipirų (džiovintų arba žalių, smulkiai supjaustytų),
1 šaukštelis rozmarino,
1 saldžioji paprika (išimti vidų, supjaustyti kvadratėliais),
750 g kiaulienos išpjovos (supjaustyti gabalėliais),
400 g konservuotų pomidorų (supjaustyti gabalėliais),
250 ml vištienos sultinio,
300 g saldžiųjų bulvių (nuskusti, supjaustyti stambiais gabalais),
60 g špinatų (nuplauti ir supjaustyti).

Kaip gaminti:

1. Pupeles pamirkykite mažiausiai 3 val. paskui nupilkite vandenį. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Dideliame puode pakaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite pusę turimų česnakų ir svogūnų, paskrudinkite 5 min. ar kol suminkštės. Sudėkite pupeles ir užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų pupeles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 45 min., kol suminkštės pupelės (bet neturi subyrėti).

2. Įkaitinkite likusį aliejų dideliame puode, sudėkite likusius česnakus ir svogūnus, paskrudinkite, kol suminkštės. Sudėkite prieskonius, rozmarinus, saldžiąją papriką ir kiaulieną. Pakepkite, kol kiauliena švelniai paruduos. Tada sudėkite pomidorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę dangtį troškinkite apie valandą. Paskui sudėkite pupeles, saldžiąsias bulves,

3. Įpilkite 250 ml vandens, pastatykite puodą į orkaite ir tegu pakepa apie pusvalandį, kol suminkštės saldžiosios bulvės. Sudėkite špinatus ir dar 5 min. palaikykite orkaitėje. Galiausiai įberkite druskos ir pipirų.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaip išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą? (29)

2014 liepos mėn. 23 d. 18:39
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.

Naminiai pieniški ledai (10)

2014 liepos mėn. 24 d. 00:01

Virtiniai su vyšniomis (1)

2014 liepos mėn. 22 d. 00:01

Kaip teisingai laikyti produktus šaldytuve?

2014 liepos mėn. 21 d. 11:22
Suskaičiuoti visus namie stovinčius buities prietaisus, turbūt, būtų iššūkis dažnai namų šeimininkei, tačiau tikėtina, kad daugiausia jų stovi kulinarijos šventovėje – virtuvėje. Maisto ruošyba užima nemažai laiko, todėl visada norisi geriausio rezultato – šeimininkės noriai žengia koja kojon su išmaniosiomis technologijomis, tad nevengia atnaujinti ir savo buities įrangos.