1 porcija / Pasiruošimas: 20 min. / Gaminimas: 10 min.

250 g nuluptų ir išvirtų bulvių
1 kiaušinio trynys
50 g smulkinto svogūno
10 g smulkintų krapų
5 g smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos
20 g grietinės
200 g šviežių arba šaldytų kelmučių
10 ml augalinio aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį

Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus, kelmučius ir aitriąją papriką. Pagardinkite prieskoniais.

Virtas bulves sutrinkite iki košės, pridėkite krapų ir išmaišykite.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, ištepkite jį sviestu.

Bulvių košę padalykite į dvi dalis ir sukrėskite jas ant skardos. Iš bulvių košės suformuokite „lizdus“. Į duobes įkrėskite grietinės ir sudėkite su svogūnais kepintus grybus. Aptepkite lizdus plaktu kiaušinio tryniu ir apkepkite juos 200 laipsnių karščio orkaitėje 5 - 7 min.

Gatavą patiekalą papuoškite žalumynais, pomidorų skiltelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)