8 porcijoms jums reikės:

· 3 stiklinių 2 proc. riebumo grietinėlės
· 1 česnako galvos
· 10 juodųjų pipirų
· 8 šakelių čiobrelių
· 450 gramų moliūgo
· 800 gramų bulvių
· Druskos, muskato riešuto

Gaminimas:

1) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Česnako galvą nuplaukite ir perpjaukite pusiau – lupti nereikia.

2) Į puodą supilkite grietinėlę, nuskabytus čiobrelio lapelius, juoduosius pipirus – leiskite užvirti ir ant silpnos ugnies virkite apie 3 minutes. Puodą nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska bei muskato riešutu.

3) Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais, moliūgą – gabėliais. Į keraminę kepimo formą suguldykite bulves ir moliūgus (bulvė, moliūgas, bulvė, moliūgas ir t.t.). Užpilkite grietinėle. Uždenkite kepimo folija ir kepkite orkaitėje 25 minutes.

Tada nuimkite kepimo foliją ir kepkite dar 40-50 minučių, kol bulvės ir moliūgai gardžiai paruduos. Ant stalo patiekite kepimo inde.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)