Bulviniai žagarėliai

 (12)
Tešla
Tešla
© Shutterstock nuotr.

Tuoj prasidės vasara ir greit pakvips šviežiomis bulvėmis su krapais. o kol kas iš senųjų galime išsivirti žagarėlių - bus puikus užkandis.

Reikės:

6 didelių bulvių,
3 valg. šaukšt. miltų,
2 kiaušinių,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.

1. Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus išplakite iki standžių putų. Į bulves suberti druską ir pipirus, sudėti trynius ir gerai išmaišyti. Tada palaipsniui berti miltus ir krėsti išplaktus baltymus. Gerai išminkyti tešlą.

2. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti didelį ploną tešlos lakštą. Supjaustyti rombeliais, kiekvieną viduryje įpjauti išilgai.

3. Vieną rombo galą perkišti per įpjovimą. Paskui paimti už abiejų galų ir patempti. Kepti gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
12
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

„Mano geriausias konservavimo receptas“: putino uogų džemas

2014 rugsėjo mėn. 3 d. 00:01
„Mano geriausias konservavimo receptas“: putino uogų džemas
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai (10)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 15:38
„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Sveikai: grybais įdarytos paprikos

2014 rugsėjo mėn. 3 d. 00:02
Siūlome pasigaminti skanų patiekalą su grybais:

Kaip išlaikyti šviežius grybus visą žiemą (6)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 09:58
Du kibirus baravykų iš miško vos partempė Mindaugas
Skaitytojo nuotr.
Socialiniai interneto tinklai šiemet net mirga nuo grybų. Su tokiais miško gėrybių kiekiais susidoroti ganėtinai sunku net didžiausiems grybų mėgėjams, o juos marinuoti ir džiovinti daug kas neturi ne tik laiko, bet ir sąlygų. Tačiau yra visiškai nesudėtingas būdas, leisiantis mėgautis jais net ir žiemą – užšaldyti.

Turkiškos kviečių kruopos: egzotiška naujovė ar konkurencija ryžiams? (8)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 18:14
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, jas lengva paruošti, todėl jos gali praturtinti kiekvieną virtuvę.