Bulviniai žagarėliai

 (12)
Tešla
Tešla
© Shutterstock nuotr.

Tuoj prasidės vasara ir greit pakvips šviežiomis bulvėmis su krapais. o kol kas iš senųjų galime išsivirti žagarėlių - bus puikus užkandis.

Reikės:

6 didelių bulvių,
3 valg. šaukšt. miltų,
2 kiaušinių,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.

1. Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus išplakite iki standžių putų. Į bulves suberti druską ir pipirus, sudėti trynius ir gerai išmaišyti. Tada palaipsniui berti miltus ir krėsti išplaktus baltymus. Gerai išminkyti tešlą.

2. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti didelį ploną tešlos lakštą. Supjaustyti rombeliais, kiekvieną viduryje įpjauti išilgai.

3. Vieną rombo galą perkišti per įpjovimą. Paskui paimti už abiejų galų ir patempti. Kepti gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
12
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kvapieji pipirai – ir gomuriui pamaloninti, ir stresui malšinti

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 12:44
„Gero apetito!“ – kasdien girdimas palinkėjimas. Ši frazė, ištarta prieš mėgaujantis maistu, pagardintu kvapiaisiais pipirais, įgyja kiek kitokią reikšmę: kvapieji pipirai iš tiesų gerina apetitą ir skatina virškinimą. Kokį poveikį šis prieskonis turi sveikatai, kas lemia jų pikantišką aromatą ir įvairialypį skonį – į šiuos klausimus atsako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. dr. Rimantas Stukas.

„Mano geriausias konservavimo receptas“: traškūs konservuoti agurkėliai (8)

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 10:04
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Gurmaniška kelionė: kuo skrandžius pakerėjo Strasbūro pyragas (1)

2014 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:01
Kalbų apie Prancūzijos kulinarines gėrybes turbūt niekada nepristigsime. Ši šalis yra Europos gastronomijos lyderė ir daug jos produktų bei tradicinių receptų yra įtraukta į nacionalinį Prancūzijos kulinarijos paveldą.

Vištienos kepsneliai su saulėje džiovintais pomidorais ir žirneliais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 19 d. 11:21
Vištiena troškinama su saulėje džiovintų pomidorų padažu, raudonuoju vynu, česnaku ir saldžiais žirneliais. Patiekite su makaronais.

Kaip išsirinkti skanų melioną (8)

2014 rugpjūčio mėn. 17 d. 00:01
Pačiame melionų sezono įkarštyje šis sultingas ir gardus vaisius dažnai atsiduria ant kiekvieno iš mūsų stalo. Melionai skanūs savaime, svarbiausia neapsigauti išsirenkant, tačiau tai puikus produktas originaliems užkandžiams, salotoms ar desertams paruošti.