Bulviniai žagarėliai

 (12)
Tešla
Tešla
© Shutterstock nuotr.

Tuoj prasidės vasara ir greit pakvips šviežiomis bulvėmis su krapais. o kol kas iš senųjų galime išsivirti žagarėlių - bus puikus užkandis.

Reikės:

6 didelių bulvių,
3 valg. šaukšt. miltų,
2 kiaušinių,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.

1. Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, baltymus išplakite iki standžių putų. Į bulves suberti druską ir pipirus, sudėti trynius ir gerai išmaišyti. Tada palaipsniui berti miltus ir krėsti išplaktus baltymus. Gerai išminkyti tešlą.

2. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti didelį ploną tešlos lakštą. Supjaustyti rombeliais, kiekvieną viduryje įpjauti išilgai.

3. Vieną rombo galą perkišti per įpjovimą. Paskui paimti už abiejų galų ir patempti. Kepti gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
12
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaip išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą? (1)

2014 liepos mėn. 23 d. 18:39
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.

Virtiniai su vyšniomis (1)

2014 liepos mėn. 22 d. 00:01

Kaip teisingai laikyti produktus šaldytuve?

2014 liepos mėn. 21 d. 11:22
Suskaičiuoti visus namie stovinčius buities prietaisus, turbūt, būtų iššūkis dažnai namų šeimininkei, tačiau tikėtina, kad daugiausia jų stovi kulinarijos šventovėje – virtuvėje. Maisto ruošyba užima nemažai laiko, todėl visada norisi geriausio rezultato – šeimininkės noriai žengia koja kojon su išmaniosiomis technologijomis, tad nevengia atnaujinti ir savo buities įrangos.

Puikūs garnyrai: daržovių uogienės - daržovienės (6)

2014 liepos mėn. 20 d. 00:01
Siūlome žiemai ar rudeniui pasigaminti puikių garnyrų - daržovienių.