Tyrimas parodė, kad pagal tinkamą režimą anksti guldomi miegoti kūdikiai per pirmuosius gyvenimo metus perpus rečiau susiduria su antsvoriu nei jų bendraamžiai, kurie vakare užmigdomi vėlyvesnėmis valandomis.

Šio tyrimo duomenys yra labai svarbūs, nes iki savo pirmojo gimtadienio su svorio problema susiduriantys mažyliai vėliau dažniau nutunka. Tai padidina diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų bei kitų sunkių susirgimų riziką.

JAV nutukimo epidemija yra pasiekusi epidemijos lygį. Tvirtinama, kad 2013–2014 metais antsvorį turėjo daugiau nei trečdalis 2–19 metų amžiaus vaikų bei jaunuolių. Iš jų 17,4 proc. buvo nutukę. Nors dedama daug pastangų, problemos augimo tempai nemažėja.

Gydytojų patirtis rodo, kad jauni tėvai menkai reaguoja į perspėjimus apie savo atžalų nutukimo riziką bei galimas jo pasekmes. Tačiau jie mielai priima informaciją apie kūdikio miego režimą. Tai pastebėjo amerikiečių tyrėjai, stebėję 250 jaunų mamų bei jų mažylių.

Tyrimo metu moteris lankė slaugytojos, kurios patardavo, kiek kūdikis turi miegoti, kada jį reikia maitinti bei pradėti migdyti. Buvo rekomenduojama mažylius anksčiau guldyti, o naktį jiems prabudus nebėgti maitinti – leisti išsiverkti ir vėl užmigti iš nuovargio. Specialistai apskritai pataria nenaudoti maitinimo kaip sotaus kūdikio nervų raminimo priemonės.