70 proc. išsiskyrimų, skyrybų galima išvengti, jei abu partneriai kasdieniame gyvenime pasitelks šias keturias sėkmingų santykių paslaptis:

Būtinas grįžtamasis ryšys

Kad santykiai būtų sėkmingi, poroje turi būti puiki komunikacija. Esminė klaida – nereikia reguliariai, su visomis smulkmenomis pasakoti, kaip praėjo diena. Kai per stipriai gilinamasi į savo personą, prarandamas susidomėjimas iš partnerio pusės. Atgalinis ryšys tai – bendravimas. Klausinėkite, klausykite, ką jums pasakoja. Kai nuoširdžiai domitės tuo, kas vyksta vienas kito gyvenime, abu žmonės poroje jaučiasi gerai.

Nebijokite reikšti jausmų

Labai svarbi sėkmingų santykių paslaptis – neslėpti nuo antrosios pusės savo reakcijos į kokius nors veiksmus. Pasakokite partneriui, koks jo elgesys jus džiugina arba priešingai – kelia diskomfortą, atstūmimą. Kalbėkite apie tai ramiu tonu, nuoširdžiai. Nelaukite jokio atsakymo ar reakcijos, tiesiog pasakokite. Pavyzdžiui, jei susitikime su draugais mylimas žmogus jus kuo nors supykdė, namuose ar kitą dieną paaiškinkite, kokie jo elgesio aspektai sukėlė jums negatyvių emocijų. Paskui pakeiskite pokalbio temą. Partneris apgalvos, ką pasakėte, ir jei iš tiesų jus myli, kitą kartą elgsis kitaip.

Dažniau šypsokitės

Šypsena – pasitenkinimo, laimės pojūčio išraiška. Ar ne šito norite savo santykiuose? Kartu žiūrėkite komedijas, pasakokite anekdotus, laidykite juokelius, ieškokite būdų, kaip dažniau šypsotis. Be abejo, humoro jausmas – degalai ilgalaikiams santykiams.

Kasdien lieskite vienas kitą

Sėkmingų santykių puoselėjimo rinkinys būtų neišbaigtas be punkto apie fizinį kontaktą. Kiekvieną dieną turite demonstruoti prisirišimą apkabinimu, netikėtu bučiniu, pasivaikščiojimu susikibus už rankų ir pan. Pabučiuokite, prisiglauskite, paglostykite nugarą – tai stiprina santykius. Įpraskite prie fizinių prisilietimų ir pamatysite – laikui bėgant jūsų meilė tik stiprės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)