ANGLIJA.today surinko pačias įdomiausias, keisčiausias ir net šokiruojančias dietas ir kalorijų deginimo būdus. Tačiau jokiu būdu nerekomenduojame jų bandyti.

Kangatarianizmas (angl. kangatarianism)

Ši Australijoje dievinama dieta gan paprasta – valgyti viską, tačiau mėsą pakeisti kengūriena.

Kengūros mėsa – liesa ir turi daug proteinų, o patys gyvūnai labai ekologiški ir žudomi nenaudojant cheminių medžiagų.

Pakeitus riebią raudoną mėsą į kengūrieną sumažėja kraujo spaudimas, suvartojama mažiau riebalų ir kalorijų, tad ir svoris krenta greičiau.

Oro dieta

2010-ųjų vasarį Prancūzijoje leidžiamas moterų žurnalas Grazia moterims pasiūlė „oro dietą“. Neijaudinkite, joje tikrai „valgoma“: maistas paruošiamas, paimamas šakute ar šaukštu, prinešamas prie lūpų, tačiau nededamas į burną – „valgomas“ jo aromatas.

Dauguma žmonių tokią dietą pavadintų anoreksija, tačiau žurnalas sąžiningas. Jame netgi buvo pateiktas sriubos receptas – jos ingredientai tėra druska ir vanduo.

Aleliuja dieta

Esate religingas? Prijaučiate Jėzui? Norite numesti svorio? Aleliuja dieta kaip tik Jums! JAV kunigo Džordžo Malkmuso 1990-aisiais sukurta dieta siūlo valgyti tik tai, ką Adomas ir Ieva valgė Edeno sode – daugiausiai vaisius, daržoves ir grūdus. Mums nežinoma, ar į šį sąrašą įeina ir obuoliai.

Kaspinuočio dieta

Dauguma kaspinuočius suvalgo netyčia – jie randami prastai iškeptoje mėsoje ar bebaigiančiuose galioti pieno produktuose, tačiau 1900-aisiais žmonės juos prarydavo turėdami aiškų tikslą. Dažniausiai tokiai dietai pasiryžę asmenys suvalgydavo tabletę, kurioje būdavo įdėta jautienos kaspinuočio cista.

Tam tikrą laiką dieta tikrai veikė, tačiau būta ir šalutinio jos poveikio. Ją praktikuojantys imdavo viduriuoti krauju, vemti, jiems prasidėdavo išsekimas, nes organizmas nebegaudavo maistingųjų medžiagų, akyse, kepenyse ir smegenyse formuodavosi cistos. Vieniems toks šalutinis poveikis baigėsi mirtimi, kiti su gydytojų pagalba parazito atsikratydavo.

Bretarianizmas (angl. breatharianism)

Propaguojantys šią dietą neigia bet kokius mokslinius tyrimus, rodančius, kad maistas ir vanduo yra būtini mūsų organizmui. Jie teigia, kad žmonės gali maitintis iš pranos – induistų gyvybinės jėgos – ir saulės. Praktikuodami bretarianizmą mirė keletas žmonių, dažniausiai nuo alkio ar dehidratacijos.

Sugalvota ir daugiau įdomių būdų, kaip galite deginti kalorijas. Tikrai nepavargsite!

Norėdami sudeginti 200 kalorijų galite:

*daužyti galvą į sieną apie 1 val. 20 min.;
*valandą stumdyti pirkinių vežimėlį;
*šokti 40 min.;
*3 valandas būti apsikabinus;
*4-ių AC/DC dainų ritmu linguoti galvą;
*valandą vedžioti šunį;
*5 valandas susirašinėti Facebook‘e;
*20 minučių bėgioti;
*18 valandų kramtyti gumą;
*1500 kartų pasidažyti lūpas;
*2 valandas bučiuotis;
*valandą mylėtis;
*45 kartus išsivalyti dantis;
*2,5 valandos žiūrėti televizorių;
*3 valandas miegoti;
*valandą plaukioti banglente;
*15 minučių šokinėti šokdyne;
*23 kartus sudainuoti dainą.