Pradėjau bėgioti sverdama 124,5 kg. Tam žingsniui man prireikė 2 metų. Seniai norėjau pradėti, bet niekaip nesiryžau, būdavo, kad net sapnuodavau bėgimą, mačiau save bėgančią, bet ....... niekaip neišdrįsdavau pradėti, rasdavau tam daugybę priežasčių.

Tikroji turbūt buvo - kompleksai, juk dažnai mes bijome, ką žmonės pasakys, kol galiausiai pasirodo, kad ne tokie mes jau ir įdomūs aplinkiniams...

Pradėjau bėgioti nuo mokslo metų pradžios, t.y beveik prieš metus.

Praeitą vasarą buvo per daug streso: vyras papuolė į avariją, o po mėnesio jam rado ir auglį, įtampa, ko gero, ir buvo tas lemiamas žingsnis, pastūmėjęs pradėti bėgioti.

Paprasta bėgimo schema

Tiesiog palydėjau pirmą dieną dukrą į mokyklą ir išbėgau. Bėgau neilgai, visgi labai sunku pradžioje, bet po bėgimo buvo gera. Buvau tikrai laiminga, todėl iškart darbe pasigyriau, kad pradėjau bėgioti ir ... gavau olandišką labai seną, specialistų sudarytą bėgimo schemą pradedantiems.

Schema pasirodė gana paprasta, juk pradžioje tik dvi minutes eini, dvi bėgi ir taip kelis kartus, tiesa, lengva atrodė, kol nepradėjau bėgti, bet nors ir sunkiai, įveikiau.

Pats sunkiausias yra pirmas mėnuo, bet nuo 5 savaitės jau pradeda lengvėti. Apie savo schemą prasitariau „Facebooke“ ir kilo didžiulis susidomėjimas. Po kiek laiko net įkūrėme grupę „Bėgimo klubas“. Klube yra didžiulis moralinis palaikymas, fiksuojam pokyčius, daug bendraujam ir domimės viskuo, kas susiję su bėgimu.

Labai maloniai nustembu, kai nauji nariai jau ateina su mūsų bėgimo schema pradedantiems :) Su mūsų palaikymu daugybė moterų pasikeitė taip, kad nepažįstantys galvoja, jog tai fotošopas, bet pas mus viskas tikra, viskas savanoriška ir nemokama.

Kodėl priaugo kilogramai

Negaliu sakyti, jog svoris užaugo dėl to, jog sėdėjau „McDonald“'e ar buvau neaktyvi, priešingai, ten gal tik kartą esu buvus, o gyvenant Olandijoje, dviračiu tenka važiuoti kasdien ir daugiau nei valandą, darbas taip pat fiziškai aktyvus, didžiausia blogybė turbūt ta, kad valgydavau vakarais.

„Stambių kaulų“ buvau visada, bet periodiškai su tuo kovodavau, bėgiojusi esu, kai dar mokiausi mokykloje. O vėliau prasidėjo liekninančios tabletės, 30 kg numeti, 50 kg sugrįžta.

Tiesa, tabletes pirkau ne iš turgaus, jos buvo visiškai legalios, kol neuždraudė...

Prieš pradedant bėgioti sirgau radikulitu, būdavo kartais taip blogai, kad negalėdavau paeiti. Pradėjus bėgti irgi buvo sunku, ypač jei šalta lietinga diena. Buvo daugybė kartų, kad skauda ir negaliu paeiti, bet bėgdavau su ašarom akyse, po poros minučių praeidavo, taip po poros mėnesių ši nemaloni liga dingo.

Palaikė dukra

Noras bėgioti buvo toks didelis, kad tai visiškai nepriklausė nuo oro. Juk pradėjau rudenį, o ne kaip įprasta, pavasarį, nesvarbu, ar lietus, ar vėjas, ar šalta, bėgdavau visada. Tiesa, ne viena - mano dukra visada bėgdavo ar važiuodavo dviračiu šalia.

Jei kartais ir sudvejodavau, ar bėgti, tai dukra visada primindavo. Taip jau kartu pabėgiojus gerą mėnesi dukrytė iš mokyklos maratono parsivežė aukso medalį. Nuo to laiko visada mane ragina bėgti greičiau, nes kitaip nieko neaplenksiu...

Padės ir patars visoms komentaruose

Norinčioms pradėti bėgioti, norėčiau pasakyti, kad jokios valios nereikia, tiesiog imkit ir išbėkit, pabandykite tiesiog šiandien, dalinuosi bėgimo schema, ir jei kils kokių klausimų, tikrai visoms ar visiems atsakysiu komentaruose.

Bėgimas turi būti malonus, todėl atsipalaiduokite, nebėkite įsitempę, o svarbiausia nepersistenkite!!! Bėkite keliskart per savaitę, bet ne kasdien - raumenims reikalingas poilsis. Svarbiausia, pamilkite bėgimą, paverskite jį gyvenimo būdu, o kilogramai tirps ir taip.

Jokio maisto neatsisakė

Dažniausia manęs klausia, ko aš atsisakiau iš maisto. Atsakymas - NIEKO. Tiesiog pradėjau valgyti pusryčius, ko anksčiau nedariau, pietus ir vakarienę. Tiesa, valgau viską, bet ne visko noriu. Mityba bėgiojant keičiasi savaime, tampi daug išrankesnis maistui, norisi daugiau lengvesnio baltyminio.

Aplinkinių reakcija

Labai įdomi aplinkinių reakcija į pokyčius - yra daug žmonių, kurie tiesiog neatpažįsta, jei nematę ilgiau nei pusę metų. Yra ir tokių, kurie pastebėjo kiekvieną kilogramą, kai svoris augo, bet kai -45 kg - nemato.

Labai tikiuosi, kad nors vienam iš skaitytojų padėsiu žengti pirmą žingsnį.

Sėkmes visiems ir gero bėgimo. Jei nors vienam padėsiu, tai ir jokie komentarai po straipsniu nebus baisūs :) Einam bėgioti, bėgimas žmones daro laimingesnius :)

Agnė

Daugiau Agnės  nuotraukų - fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)