Specialistai įvardija septynias produktų poras, kurios turėtų būti vartojamos kartu, nes tokiu būdu atsikratysite nepageidaujamų kilogramų greičiau ir neleisite jiems grįžti, rašo fithacker.ru.

Kajeno pipirai ir vištiena

Su kajeno pipirais paruošta vištiena paspartins metabolizmą ir suteiks stabilų sotumo jausmą. Po tokių pietų ne tik sudeginsite daugiau kalorijų, bet ir garantuotai suvalgysite mažiau maisto vakarieniaudami.

Saldžiosios paprikos ir kiaušiniai

Kiaušinių sudėtyje yra cholino, spartinančio medžiagų apykaitą, o saldžiosios paprikos – nuostabus vitamino C šaltinis. Šis vitaminas itin naudingas lieknėjantiesiems dar ir todėl, kad iš organizmo padeda pašalinti kortizolį – hormoną, skatinantį kaupti riebalus, ypač pilvo srityje. Taigi patartina nepamiršti ruošiant salotas dėti kiaušinių ir paprikų.

Avižos ir uogos

Tobulas pusryčių variantas lieknėjantiesiems – skanu ir naudinga figūrai. Kur gi slypi šio dueto efektyvumo paslaptis? Pirma, abu šie komponentai turi daug maistinių skaidulų, suteikiančių sotumo pojūtį vartojant net ir nedidelio kaloringumo maisto. Be to, uogų sudėtyje yra polifenolių, užkertančių kelią riebalams kauptis.

Melionai ir raudonosios vynuogės

Melionų ir vynuogių salotos – puikus sezoninis užkandis ir tikras išsigelbėjimas tiems, kurie rūpinasi savo figūra. Melionai – natūralus diuretikas, neleidžiantis skysčių pertekliui kauptis organizmo ląstelėse. Antocianinai – raudonųjų vynuogių sudėtyje esantys antioksidantai, stabdantys riebalinių atsargų kaupimąsi.

Migdolai ir pistacijos

Norite užkandžiauti iš tikrųjų maistingais produktais? Pamirškite apie spurgas ir bandeles - dėmesį sutelkite į riešutus. Žinoma, jų sudėtyje yra riebalų ir nemažai kalorijų, tačiau šios kalorijos – tai visai ne tos, kurios labai greitai nugula probleminėse kūno zonose.

Situacija visiškai kitokia, nes riešutai kaip tik padeda sulieknėti. Pistacijos, kaip daugumai turbūt žinoma, kalorijų turi mažiausiai, lyginant su kitų rūšių riešutais, o štai migdolų sudėtyje esantis L-argininas priverčia žmogaus organizmą per treniruotes sudeginti daugiau riebalų ir angliavandenių.

Jogurtas ir cinamonas

Beveik pasiekėte norimą svorį, bet dar liko atsikratyti 1-2 kilogramų? Paskutinį smūgį padės suduoti jogurtas, kurio sudėtyje gausu vitamino D. Jį gardinkite žiupsneliu cinamono, kurio sudėtyje gausu antioksidantų, gerinančių kūno kompoziciją ir didinančių organizmo jautrumą insulinui.

Špinatai ir avokadų aliejus

Špinatų ir avokadų aliejaus salotos ar garnyras – puikus pasirinkimas tiems, kuriems nepavyksta suvaldyti apetito. Avokadų aliejus – tai visų pirma mononesotieji riebalai, slopinantys alkio pojūtį.

Špinatų lapai, kurių sudėtyje kalorijų beveik visiškai nėra ir kurie skrandyje neužima daug vietos, suteiks po maisto vartojimo taip trokštamą sotumo jausmą. Be to, atlikti tyrimai rodo, kad daug žaliųjų daržovių vartojančių moterų Kūno masės indeksas (KMI) žemesnis nei tų, kurios jų vartoja mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)