Kvietinė duona
Jei atsisakėte baltos duonos, galite sau skirti prizą. Vis dėlto kvietinės duonos glikemijos indeksas yra aukštas, o tai savo ruožtu trikdo cukraus kiekio rodiklius kraujyje ir anksčiau laiko sukelia alkio pojūtį, rašoma portale purewow.com.
Išmėginkite daigintų grūdų duoną – sveiką tradicinės duonos pakaitalą, kurio sudėtyje gausu skaidulų.
Kiaušinių baltymai
Atėjo laikas kartą ir visiems laikams patikėti, kad kiaušinių tryniai nėra priešas. Dauguma žmonių per savaitę gali suvalgyti iki septynių kiaušinių ir tai nepadidins cholesterolio kiekio kraujyje. Taigi drąsiai praturtinkite savo organizmą kiaušinių tryniuose esančiais vitaminais, mineralais ir baltymais.
Sūris
Be jokios abejonės, sūrį prilyginti narkotikui būtu per drąsu, bet vis tik šio produkto sudėtyje esantis kazeinas veikia smegenyse esančius opioidinius ir dopamininius receptorius taip pat kaip heroinas ar morfinas.
Kitaip tariant, kuo daugiau gaunate šios medžiagos, tuo daugiau jos norite. Taigi kitą kartą ant picos dėkite papildomą daržovių porciją, kad iš tiesų pasisotintumėte.
Sušiai
Kodėl be didesnių sunkumų sugebate suvalgyti keturis „California“ suktinukus vienu prisėdimu?
Atsakymas paprastas – baltieji ryžiai. Paprastieji angliavandeniai greitai suskaidomi ir virsta cukrumi, todėl alkis ir vėl sugrįžta. Rinkitės sušius su rudaisiais ar juodaisiais ryžiais, o porciją – dvigubai mažesnę.
Jogurtas su priedais
Daugelis mėgsta jogurtus, kurių indelio dugne pridėta skaniųjų vaisių. Vis tik tenka pripažinti, kad beveik visų tokių jogurtų sudėtyje yra pridėtinio cukraus. Kur kas labiau rekomenduojama į graikinį jogurtą be priedų vaisių įsidėti patiems.
Toks derinys – tai tobulas pusryčių variantas, kurio sudėtyje gausu baltymų ir kuris neabejotinai suteiks sotumo jausmą, truksiantį visą rytą.
Sultys
Vaisių sudėtyje labai daug cukraus, o pašalinus skaidulas, kurių yra neapdorotuose vaisiuose, pavyzdžiui, obuoliuose ar kriaušėse, cukraus kiekio kraujyje rodikliai gali drastiškai padidėti. Taigi kur kas naudingiau vietoje sulčių rinktis gabaliukais supjaustytą obuolį.
Saldžios košės
Greitai paruošiamų košių sudėtyje gausu rafinuotų angliavandenių. Taigi patartina tokias košes drąsiai keisti avižomis, gardinti jas razinomis ir graikiniais riešutais.
Patikėkite, tokie tobuli pusryčiai padės išsaugoti sotumą iki pat pietų.
Sūdyti sausi riestainiai
Daug druskos sudėtyje turintys produktai sukelia dehidrataciją, o tai savo ruožtu trukdo mums tinkamai atskirti, kada mus kamuoja alkis, o kada – troškulys. Kur kas labiau alkiui malšinti tiks daržovių ir humuso duetas.