Mokslinė studija nustatė, kad naktinėti mėgstančios “pelėdos” greičiausiai yra intelektualesnės negu einantys miegoti anksti. Studija, pavadinta “Kodėl naktinės pelėdos yra protingesnės”, nustatė, jog tie, kas keliasi vėliau, dažniau būna protingesni nei gulantys ir keliantys anksčiau. Nustatyta, kad vaikai, kurie lipa iš lovos vėliau, suaugę dažniau pasižymi didesniais protiniais pajėgumais.

Tyrimo rezultatai paremti idėja, kad protingesni žmonės yra labiau linkę įsisavinti tokias evoliucines vertybes, kaip vėlyvas kėlimasis.

Naktinis gyvenimo modelis taip pat rodo, kad esate pajėgus priimti modernų gyvenimo stilių. Kaip mūsų protėviai tradiciškai eidavo gulti ir keldavosi anksti, lygiai taip mūsų miego modelio pokyčiai rodo sugebėjimą prisitaikyti prie šiuolaikinio gyvenimo.

Ir tai ne vienintelė vėlesnio kėlimosi teigiamybė. Kitas tyrimas parodė, kad “pelėdos” gali būti ne tik protingesnės, bet ir sveikesnės.

Madrido universiteto ekspertai apklausė apie 1,000 paauglių ir nustatė, kad rytais pakirdę vėliau savo protines galias siejo su prestižinių darbų ir didesnių pajamų siekiais ateityje.

Vis dėlto “vyturiai”, arba “ryto žmonės”, dažnai geriau išlaiko egzaminus galbūt todėl, kad pamokos ir paskaitos vyksta “blogu” laiku “pelėdoms”. Gal nuspausti snaudimo mygtuką žadintuve nėra taip jau blogai.