14
Kitas

Natūralūs receptai grožiui

Medus

Stiprina sveikatą

Medus stiprina imunitetą ir užkerta kelią įvairioms ligoms. Gydytojai pataria jį naudoti profilaktiškai. Medumi galima gardinti įvairius maisto produktus, tačiau aukštoje temperatūroje gerosios jo savybės žūva. Todėl veiksmingiausia rytais prieš valgį išgerti po stiklinę šilto vandens, pagardinto medumi.

Per dieną patariama suvalgyti apie 70 g medaus. Reguliariai vartojant šį produktą, dingsta nemiga, lengviau pakeliamas stresas, gerėja nuotaika. Jis itin naudingas moterims, kurios prieš menstruacijas jaučiasi suirzusios, patiria nerimą, galvos arba pilvo skausmą.

Medus labai dažnai vartojamas peršalus ar sergant uždegimu. Šis produktas veiksmingai slopina gerklės peršėjimą ir kosulį. Įrodyta, kad medus padeda gydyti bakterijų ir grybelių sukeltus susirgimus.

Taip pat spartina žaizdų gijimą, ypač nudegimus. Medų patariama vartoti tiems, kurie turi skrandžio opą arba serga gastroenteritu. Šis produktas padeda kovoti netgi su vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis.

Dailina odą

Pasakojama, kad Kleopatra reguliariai naudojo medų. Tai buvo jos slaptas ginklas, kuris padėjo išsaugoti jaunystę, didžiuotis lygia, švelnia ir skaisčia oda. Meduje esančios medžiagos ne tik maitina ir atgaivina odą, bet ir saugo ją nuo įvairių uždegimų, valo bei sutraukia išsiplėtusias poras.

Šis produktas itin naudingas sergantiems akne ar turintiems randų. Medus skatina pastarųjų gijimą. Be to, jame gausu antioksidantų, slopinančių ląstelių senėjimą ir saugančių jas nuo žalingo aplinkos poveikio. Svarbiausia – pasirinkti medaus kaukę, tinkančią jūsų odai.

14
Kitas

Natūralūs receptai grožiui