Grilinto sūrio su obuolių ir svogūnų pagardu receptą išsisaugos kiekvienas, kas tik planuoja laiką leisti ir gaminti lauke. Neabejojame – svogūnų ir obuolių čatnį pamėgsite iškart. Grilintą sūrį galima gaminti ir virtuvėje – ant namų grilio.
cinamonas
77 straipsnių
Cinamonas – prieskonis, gaunamas iš kai kurių cinamono (Cinnamomum) genties medžių žievės. Naudojamas daugiausia saldiems patiekalams pagardinti. Cinamono tėvynė yra Pietų ir Pietryčių Azija, tačiau iki pat XVI a. šio prieskonio kilmė europiečiams buvo nežinoma.
Jei laiko nėra, o norisi deserto, kepkite bananus su cinamonu. Greita ir skanu. Bananus patiekite karštus, aplietus juodu šokoladu ir su ledais ar plakta grietinėle. Puikus desertas.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Palaipsniui įvedus į gyvenimą nedidelių pokyčių, jų suma garantuos trokštamą rezultatą. Tarkime, jei turite tikslą artėjant vasarai šiek tiek padailinti kūno formas, įtraukite į mitybos racioną daugiau prieskonių, kurie spartina medžiagų apykaitą ir padės pasiekti tikslą.
Šis prieskonis yra ne tik maistingas, bet ir universalus, jo galima dėti į saldžius ir pikantiškus patiekalus.
Nuostabaus skonio mielinės bandelės paskleis ateinančių švenčių kvapus. Moliūgas, cinamonas, migdolų drožlės – tai tikrai neeilinis kepinys. Mielines bandeles suvartokite per 3–4 dienas.
„Maniau, kad mano šiltnamį nesugrąžinamai okupavo skruzdėlės! Pernai bandžiau naudoti ir cinamoną, ir specialius miltelius, kad jų atsikratyčiau, bet niekas nepadėjo“, – pasakoja Estijoje leidžiamo laikraščio „Maaleht“ skaitytoja. Visiškai neseniai ji teigia radusi sprendimą, kuris, jos nuostabai, p...
Antsvoris kaupiasi dėl įvairiausių priežasčių, bet pagrindinės – sulėtėjusi medžiagų apykaita ir sutrikęs virškinimas. Žmonėms su šiais sutrikimais dažnai nepadeda nė griežčiausios dietos. Jei ir jūs – iš tokių, išbandykite kefyro ir cinamono kokteilius. Cinamonas paspartins medžiagų apykaitos proce...
Tereikia vos kelių ingredientų ir bandelės su varške ir džiovintais vaisiais garuos ant jūsų stalo. O skonis – nuostabus! Kepkite bandeles su varške ir džiovintais vaisiais orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min.
Tinklaraštininkei Ievai Swan kalėdinis laikotarpis siejasi su skaniu maistu bei smagia kompanija: ji mėgsta pasikviesti draugų, su kuriais neskubėdama ruošia vakarienes, šnekučiuojasi ir žaidžia stalo žaidimus. Be to, artėjant žiemos šventėms tai ne tik gera proga išbandyti naujus meduolių ar sausai...
Naudingos gerai žinomo prieskonio savybės gali pasitarnauti ir prižiūrint kambarinius augalus. Pavyzdžiui, pasitelkus cinamoną pavyks išguiti augalus apnikusias museles ir taip paskatinti vešėjimo procesą.
Mokytojų diena – puiki proga skirti pedagogams ypatingą dėmesį. Tam puikiai tinka valgomos dovanos. Pasirinkus nesudėtingą receptą, jį gaminti galima kartu su vaikais.
Obuolių sezonas prasidėjo, tad kepame obuolių pyragą. Šis receptas toks paprastas ir greitai pagaminamas, kad nepajusite, kaip pašausite orkaitėn pyragą, o ir rezultatas džiugins. Šis vaikystę primenantis biskvitinis obuolių pyragas visada pasiseka.
Skruzdėlės iš pirmo žvilgsnio natūrali gamtos dalis. Tačiau kai jų atsiranda per daug, arba ne ten, kur reikia, daržininkai griebiasi už galvos.
Šį prieskonį verta naudoti dažniau: mažina kraujospūdį, teigiamai veikia virškinimo sistemą ir smegenis (2)
Cinamonas – prieskonis, dažniausiai naudojamas įvairiems desertams gaminti. Teigiama, kad cinamonas reguliuoja cukraus lygį kraujyje, gerina virškinimą. Mitybos specialistas Jo Lewinas portale bbcgoodfood.com pasakoja apie moksliškai pagrįstą cinamono naudą sveikatai.
Saldūs ir aštrūs, švelnūs ir stipraus aromato – kokių tik nerasme prieskonių parduotuvių lentynose. Tiesa, esama keletos klasikinių, visų mėgiamų prieskonių, kuriuos dažniau prisimename būtent šaltuoju metų laiku – regis, jie tiesiog gardžiau „suskamba“ orams atvėsus, kai tamsiais žiemos vakarais ie...
Nors patys įvairiausi prieskoniai dažniausiai naudojami maistui gardinti, jie teikia ir visokeriopą naudą sveikatai. Šie pagardai stiprina organizmą, leidžia kovoti su antsvoriu, suteikia energijos bei geros nuotaikos, netgi žadina aistrą. Tokie jų privalumai ypač aktualūs šaltuoju metų periodu, kuo...
Šefas pagamino kakavinį keksą be glitimo, mokslų daktarė įvertino jo sudėtį: vienas ingredientas – itin naudingas (7)
„ Kalėdos be glitimo“ – taip skamba naujo straipsnių ciklo pavadinimas, kuriame bus siūlomi šventinių patiekalų receptai be glitimo. Šią savaitę – kakavinis burokėlių keksas, kurį gamino ir receptą pateikė Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas. Švelnaus ir kvepianči...
Laiko patikrintas patikrintas cinamoninių bandelių receptas.
Mokslų daktarė apie neįtikėtiną mažos prieskoninės lazdelės naudą: ką cinamono mėgėjai gauna ir ką nemėgstantys praranda (117)
Nors kvapnus, saldus ir šiltas cinamono skonis yra prieinamas ištisus metus, jis yra puikus prieskonis šaltais žiemos mėnesiais. Gardiname juo įvairius kepinius, šiltus gėrimus, pusryčių košes, troškinius ir kt. Cinamonas gaminamas pjaunant cinamono medžių (moksliškai žinomų kaip Cinnamomum) stiebus...