Dr. Dianna Augelli iš Niujorko presbiterių Weill Cornell medicinos centre esančio Miego medicinos centro išanalizavo tyrimus, susijusius su higienos įpročiais prieš miegą.

Be visų kitų dalykų, šiame tyrime reziumuojama, kad prieš miegą būtina maudytis duše. Tai padeda organizmui atvėsti ir atsipalaiduoti, rašoma womenshealthmag.com.

Tačiau labai svarbu išsimaudyti tinkamu laiku: „Pieš pat miegą nereikėtų maudytis labai karštame vandenyje, – pasakė D. Angelli leidiniui „Time“. – Kai atvėstame, organizmas gauna signalą, kad laikas miegoti.“

Geriausias laikas maudytis yra pusantros valandos prieš miegą. Iki to laiko organizmas susireguliuos paros ritmus – iš esmės tai yra signalai, kurie nurodo, kada reikia būdrauti, o kada užmigti. Iš karto po maudynių būsite pernelyg įkaitę, todėl būsite budrūs, aktyvūs ir ko gero kūrybingi, tačiau praėjus šiek tiek laiko organizmas ims vėsti ir sistema vis labiau nusiteiks poilsiui.

Be to, po pusantros valandos jau būsite pradžiuvę, tad jokių drėgnų pagalvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)