Štai penki produktai, kuriuose gausu ląstelienos, riebalų ir baltymų ir kurie iš tiesų tik padeda lieknėti, rašoma womenshealthmag.com.

Avokadai

Ne šiaip daugelis pametę galvas dėl avokadų. „Trečdalyje avokadų yra 80 kalorijų, bet ir apie 20 rūšių vitaminų, mineralų ir 3 g ląstelienos“, – aiškino mitybos specialistė Samantha Cassetty. Kaloringame vaisiuje (iš tiesų jis yra uoga) gausu kalio, mononesočiųjų riebalų.

Tie riebalai kartu su ląsteliena ilgesniam laikui suteikia sotumo, per dieną mažiau norisi užkandžiauti. Valgykite avokadų ryte kartu su keptais kiaušiniais ir kava – taip pradėsite dieną visaverčiais pusryčiais ir ilgai būsite sotūs.

Kiaušinių tryniai

Atrodytų, norint sulieknėti, reikia valgyti tik kiaušinių baltymus, o ne visą kiaušinį. Bet ilgalaikėje perspektyvoje tai nepadės sulieknėti, įspėja dietologė Laura Shoenfeld. Kiaušinių tryniuose gausu svarbių vitaminų – A, B grupės vitaminų, K2 ir cholino. Kiaušinių tryniai – vienas iš maistingiausių produktų, tad geriau kai kur sumažinti kalorijų, bet kartais suvalgyti visą kiaušinį.

Riebūs pieno produktai

Nuo seno patariama norint sulieknėti valgyti neriebius arba liesus pieno produktus, bet tai nėra sveika. „Dabartiniai tyrimai rodo – tarp riebius pieno produktus valgančių tautų mažesnis nutukimo lygis nei tarp valgančių liesus pieno produktus“, – teigia L. Schoenfeld.

Svarbūs ir kiti veiksniai, bet pieno riebaluose yra riebalų rūgšties CLA, kuri, manoma, padeda sulieknėti.

Be to, suvalgius įprasto graikinio jogurto ilgiau jausite sotumą, nereikės užkandžiauti, taigi nepadauginsite kalorijų. Valgykite natūralius jogurtus be cukraus, įsipjaustykite vaisių, įsiberkite riešutų.

Riešutai

Jei stengiatės sulieknėti, jus patartina valgyti riešutų, nes juose daug baltymų, ląstelienos, mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, kurie ilgesniam laikui suteikia sotumo. Dietologų teigimu, visų rūšių riešutai daro stebuklus norintiems sulieknėti.

Žinoma, jei jų nepadauginsite. Daugiausia kalorijų turi migdolai ir pistacijos. Apie 23 migdolai ar 49 pistacijos turi 160 kalorijų. Patariama suskirstyti riešutus porcijomis į maišelius, kad nepadaugintumėte.

Alyvuogių aliejus

Viduržemio jūros dieta – balansuotas ir sveikas valgymas, taigi nereikėtų labai stebėtis, kad dietologai dažnai siūlo vieną šios dietos produktą norintiems sulieknėti. Tas produktas – alyvuogių aliejus, kuriame gausu omega trys riebalų rūgščių, omega šeši riebalų rūgščių (kurios malšina uždegimus). Viename šaukšte alyvuogių aliejaus yra apie 120 kalorijų, tad geriausia jo užpilti ant salotų ar ant virtų daržovių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)